Header pic

Pic

Κλείνει το εργοστάσιο της «Ηλιόσφαιρας»; Στην ανεργία κινδυνεύουν να βγουν 150 εργαζόμενοι στην Τρίπολη



Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων του εργοστασίου της «Ηλιόσφαιρας» στην Τρίπολη, που θεωρείται το μεγαλύτερο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ λεπτού υμενίου με την τεχνολογία Micromorph στην Ευρώπη. Φοβούνται ότι το εργοστάσιο θα κλείσει και οι ίδιοι θα βρεθούν χωρίς δουλειά.


Πρόκειται για περίπου 110 – 150 εργαζομένους οι οποίοι είναι απλήρωτοι, τους τελευταίους πέντε μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι η εταιρεία εναχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα χάσουν και τα δεδουλευμένα.

Για την υπόθεση αυτή, γράφει η ιστοσελίδα «Επίκαιρα»: «Ύστατο «σωσίβιο», ύστερα από την ολοκλήρωση και της χρηματοδότησης από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, θεωρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία ενδεχομένως να επιτρέψει στην «Ηλιόσφαιρα», ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού Τζον Ρήγα, να λάβει κάποιο δάνειο επιβίωσης.

Μέχρι να συμβεί αυτό η διοίκηση ζητά από τους εργαζομένους να κάνουν υπομονή, εκείνοι όμως σπεύδουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους πριν ενταχθεί η βιομηχανία στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.»

Για το θέμα αυτό , θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να καθορίσει την πορεία του και τις αντιδράσεις του.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προτίθενται να ζητήσουν τη συνδρομή εργατολόγου για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρξουν εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προστατέψω τα συμφέροντά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρείας «Ηλιόσφαιρα» που τον επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να του εκθέσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να εξετάσουν τις δυνατότητες αποτροπής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την κατανόησή του, αλλά και τη βαθιά γνώση του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όπως επίσης και για την πρόθεσή του να προβεί σε δυναμικές παρεμβάσεις προκειμένου να μη θιγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μη χαθεί μια σημαντική επένδυση για την πόλη της Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


http://www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.