Header pic

Pic

Πώς δένουμε γραβάτα


Για πολλούς είναι το ίδιο εύκολο με το να δένουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους. Άλλοι δυσκολεύονται και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε βίντεο του Youtube και online οδηγούς. Τρεις κόμποι, τρεις επιλογές για να δέσετε την γραβάτα σας για κάθε περίσταση με βήμα προς βήμα οδηγίες και βίντεο που θα σας λύσουν τα χέρια. Ο καθρέφτης περιμένει....

Κόμπος “Four in hand”
Ο πιο διαδεδομένος και απλός τρόπος για να δέσετε την γραβάτα σας, ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ ενδείκνυται για άνδρες με κοντό λαιμό.
Σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη με την φαρδιά άκρη της γραβάτας να είναι στη δεξιά σας πλευρά (όπως κοιτάτε τον καθρέφτη) και την άλλη άκρη στην αριστερή. Σταυρώστε τις, φέρνοντας την φαρδιά άκρη από πάνω, φροντίζοντας να απέχει περίπου τριάντα εκατοστά από την στενή άκρη. Φέρτε την πλατειά άκρη κάτω από την στενή με κατεύθυνση από τα αριστερά προς τα δεξιά και περάστε την μέσα από την «θηλιά» που δημιουργήθηκε στον λαιμό σας. Ύστερα, κρατώντας ελαφρά με τον δείκτη σας, περάστε την φαρδιά πλευρά μέσα από την μπροστινή πλευρά του κόμπου. Βγάλτε το δάχτυλο και σφίξτε τον κόμπο μετακινώντας τον προς το λαιμό σας μέχρι να φτάσει το κέντρο του κολάρου.

 


Κόμπος “Windsor”
Είναι περισσότερο συμμετρικός από τον απλό κόμπο και ενδείκνυται για επαγγελματικές ή πολιτικές συναντήσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν ταιριάζει σε πουκάμισα με στενό κολάρο και σε γραβάτες από «σκληρό» ύφασμα.

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη έχοντας την φαρδιά άκρη στα δεξιά σας (βλέποντας τον καθρέφτη) και την στενή στα αριστερά σας. Σταυρώστε την έτσι ώστε η φαρδιά πλευρά να είναι πάνω από την στενή και περίπου τριάντα εκατοστά πιο κάτω. Φέρτε την φαρδιά πλευρά μέσα από την θηλιά που έχει σχηματιστεί με κατεύθυνση προς τον λαιμό σας και κατεβάστε την πάλι κάτω. Φέρτε την κάτω από την στενή πλευρά με κατεύθυνση προς τα δεξιά και πίσω από τον κόμπο ώστε να βγει ανάποδα. Ύστερα φέρτε την μπροστά και αριστερά και έπειτα τραβήξτε την μέσα και πάνω από τον κόμπο με κατεύθυνση προς τον λαιμό σας. Φέρτε την φαρδιά πλευρά κάτω περνώντας την πάλι μέσα από τον κόμπο και σφίξτε τον και με τα δύο σας χέρια.






Κόμπος “Pratt” και "Shelby"
Ο κόμπος Pratt ή αλλιώς Shelby (από τα ονόματα αυτών που θεωρείται ότι τους χρησιμοποίησαν πρώτοι στην τηλεόραση, τον Jerry Pratt και τον Don Shelby) είναι μεγαλύτερος από τον απλό κόμπο και ταιριάζει με τα περισσότερα πουκάμισα και περιστάσεις.

Φορέστε την γραβάτα ανάποδα στον λαιμό σας με την φαρδιά μεριά στα δεξιά σας όπως βλέπετε τον καθρέφτη και την στενή στα αριστερά. Σταυρώστε την φέρνοντας την στενή πλευρά πάνω από την φαρδιά και φέρτε την φαρδιά πάνω από τον κόμπο και μέσα στην θηλιά που δημιουργήθηκε στον λαιμό σας. Περάστε την από μέσα και φέρτε την στα αριστερά όπως κοιτάτε τον καθρέφτη. Ύστερα περάστε την πάνω από τον κόμπο με κατεύθυνση προς τα δεξιά και μετά αμέσως περάστε την μέσα από την θηλιά που βρίσκεται στο κέντρο του λαιμού σας και μέσα από τον κόμπο που έχει δημιουργηθεί. Σφίξτε αργά και προσεχτικά.





ΠΗΓΗ: http://www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.