Header pic

Pic

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελεύθερη πτώση ρεκόρ από τη στρατόσφαιρα!

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελεύθερη πτώση του 43χρονου Αυστριακού αλεξιπτωτιστή Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ από ύψος 39 χλμ, σπάζοντας το φράγμα του ήχου. Η πρώτη απόπειρα αναβλήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το μπαλόνι ηλίου, στο οποίο επέβαινε, απογειώθηκε από την έρημο του Νέου Μεξικού.

Το ρεκόρ στην κατηγορία αυτή διατηρούσε από το 1960 ένας πιλότος της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας.

Όπως είχαμε γράψει νωρίτερα φέτος για το project Red Bull Stratos, o Μπαουμγκάρτνερ πραγματοποίησε τον Μάρτιο μια δοκιμαστική πτώση από ύψος 21.818 μέτρων, ενώ τον Ιούλιο πέτυχε άλμα από τα 29.610 μέτρα.

Μονάχα άλλοι δυο άνθρωποι έχουν κάνει ελεύθερη πτώση από τόσο ψηλά: ο Αμερικανός Τζο Κίττιντζερ που κατέχει το ρεκόρ με 31.500 μέτρα το 1960, και ο Ρώσος Γιεβγκένι Αντρέεβ.

Ο Μπαουμγκάρτνερ πέταξε σε ύψος άνω των 36,5 χιλιόμετρων μέσα σε έναν ειδικό θαλαμίσκο που κρέμεται από ένα αερόστατου ηλίου. Ο θαλαμίσκος χρειάστηκε 5 χρόνια για να αναπτυχθεί και ζυγίζει 1.315 κιλά με πλήρες φορτίο. Λειτούργησε ως ζωτικό σύστημα υποστήριξης για τον Μπαουμγκάρτνερ στην σχεδόν τρίωρη άνοδό του.




Αιωρούμενος 46 μέτρα κάτω από το αερόστατο, ο θαλαμίσκος προστάτευσε τον Μπαουμγκάρτνερ από τις ακραίες θερμοκρασίες της στρατόσφαιρας και προσφέροντας σταθερή πίεση και οξυγονωμένο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της ανόδου του, ώστε να αποφευχθεί η νόσος αποσυμπίεσης. Το όχημα λειτούργησε επίσης ως σταθερή βάση για το βήμα του προς την ελεύθερη πτώση.


ΠΗΓΗ:  http://www.skai.gr/news/weird/article/214862/antigrafotoured-bull-stratos-alma-eleutheri-ptosi-stratosfaira/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.