Header pic

Pic

To "πράσινο" σχολείο.

To "πράσινο" σχολείο στον Καρέα...

Χρησιμοποιεί το βρόχινο νερό, διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, δεν χρειάζεται πετρέλαιο για θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί ...


...την ηλιακή ενέργεια, έχει ενεργειακά τζάμια και ψυχρά χρώματα για την καλύτερη μόνωση του κτιρίου και σύστημα εξαερισμού με αισθητήρα για την αυτόματη ανανέωση του αέρα όταν είναι απαραίτητο. Ένα σχολείο με ταυτότητα απόλυτα οικολογική. Πρόκειται για το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο του Καρέα που εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε τη Δευτέρα προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Ο στόχος της δημιουργίας του είναι η σωστότερη διαχείριση των φυσικών πόρων, που επιτυγχάνεται μέσα από την ενεργειακή αυτάρκεια -σε σημαντικό βαθμό- του σχολείου και τις μειωμένες ανάγκες του σε ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό, το σχολείο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και σημαντική οικονομία στα έξοδα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και θέρμανσης του κτηρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στο metrogreece.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φοίτηση σε ένα τέτοιο σχολείο θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα ενώ η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για το δήμο Βύρωνα «καθημερινό στοίχημα και όχι προεκλογικό τσιτάτο».


Το νέο πρότυπο σχολείο του Καρέα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου και ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών, καθώς αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας, φυσικοχημείας και πληροφορικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων.


Πηγή: metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.