Header pic

Pic

8 Νοεμβρίου - Των Ταξιαρχών

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η παραμονή των Ταξιαρχών στο Κορακοβούνι. Ο ιερέας του χωριού μας λειτούργησε στο εκκλησάκι, στην κορυφή του χωριού και δόξασε τη μεγαλοσύνη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ποιοι είναι οι Ταξιάρχες;

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.


Ξέρετε όμως τι πραγματικά γιορτάζουμε;

Πιστεύεται ότι ήταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εκείνος ο άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στις Εβραϊκές Γραφές (Παλαιά Διαθήκη), και μάλιστα από τις πρώτες στιγμές δημιουργίας του κόσμου. Ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ και ο οποίος στη συνέχεια την απέτρεψε. Επίσης ο Μιχαήλ ήταν εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.



Διέσωσε, από την πτώση τις αγγελικές δυνάμεις με το ¨στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου¨ και δια την παρρησίαν του ο Τριαδικός Θεός του έδωσε τη θέση του ¨΄Αρχοντος των αγγελικών Ταγμάτων¨. 

Πιστεύεται ότι με εντολή του Θεού οι Πρωτόπλαστοι εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.