Πώς φτιάχνουμε κρασόμελο; -ιδανικό ρόφημα για τον χειμώνα-

  • στις Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013 -
  • 0 σχόλια

Φροντίστε να έχετε στο σπίτι : λεμόνι,πορτοκάλι, αστεροειδής γλυκάνισο, γαρύφαλλα, κανέλα (προτιμότερο σε ξυλάκια αλλά μας κάνει και η σκόνη),μέλι ή ζάχαρη ή λικέρ, μαύρο τσάι.

Το μαύρο τσάι μπορεί να είναι χύμα, άρα θα ρίξετε φυλλαράκια με τ' ακροδάχτυλα ή θα χρησιμοποιήσετε 1-2 φακελάκια.



Σπιτικό Κρασόμελο:
Υλικά:

1 λ Κρασί

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

μαύρο τσάι

2 ξυλάκια κανέλα ή 1 κουταλάκι

3-4 γαρύφαλλα

2-3 αστεροειδής γλυκάνισος

2 κουταλιές μέλι

Ετοιμασία:

Πλένουμε πορτοκάλι και λεμόνι.

Σε ένα κατσαρολάκι, δίνουμε το ένα λίτρο κρασί.

Ζεσταίνουμε το κρασί μας σε χαμηλή μέχρι μέτρια θερμοκρασία, σαν αφέψημα. ΔΕΝ το βράζουμε σε δυνατή φωτιά σα να βιαζόμαστε να βράσουμε νερό για μακαρόνια!

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσάι μέσα στο κρασί

Στύβουμε μισό λεμόνι και μισό ή ολόκληρο το πορτοκάλι. Ρίχνουμε 1-2 ροδέλες στο κρασί.

Προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι. Προτιμούμε το μέλι για το άρωμα και τη γεύση που χαρίζει. (αν θέλουμε βέβαια μπορούμε να παραλείψουμε ζάχαρη/μέλι προσθέτοντας κάποιο λικέρ).

Αφήνουμε το κρασόμελό μας να ζεσταθεί,φτάνοντας στη θερμοκρασία που θέλουμε.




Παίρνουμε το σουρωτηράκι, που χρησιμοποιούμε για το τσάι, το τοποθετούμε πάνω στο φλυτζάνι που σερβίρουμε και βουαλά το κρασόμελο μας! :))))))




Ελπίζω να το απολαύσετε!

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.