Header pic

Pic

Με τηγανέλαιο θα κινούνται τα αυτοκίνητα στην Τρίπολη!!!


Στην παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια μέσω ειδικής επεξεργασίας, που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη, για τα οχήματά του με στόχο τη μείωση των δαπανών του ετοιμάζεται να προχωρήσει ο δήμος της Τρίπολης.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε ομόφωνα την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού που θα χρειαστεί για να παράγει βιοντίζελ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, η κατανάλωση πετρελαίου των οχημάτων του δήμου φτάνει τα 65.000 λίτρα ετησίως, κάτι που μπορεί να καλυφθεί από το βιοντίζελ, ενώ ταυτόχρονα θα καλυφθεί και μέρος της κατανάλωσης πετρελαίου για την θέρμανση των σχολείων.

Το κόστος του εξοπλισμού για παραγωγή 70.000 λίτρων καυσίμου είναι για το πρώτο έτος 0,375 ευρώ ανά λίτρο και για τα επόμενα χρόνια 0,15 ευρώ ανά λίτρο.
Εκτιμάται μάλιστα ότι τα καταστήματα εστίασης της Τρίπολης παράγουν 70.000 λίτρα τηγανέλαια το χρόνο, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ από την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα του βιοντίζελ να υποκαταστήσει το συμβατικό ντίζελ σε κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι γνωστή εδώ και 2 δεκαετίες. Τα τελευταία 10 χρόνια η παραγωγή βιοντίζελ έχει σημειώσει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στη Γερμανία. Η αύξηση αυτή της παραγωγής ενισχύεται από την επιταγή της κοινοτικής οδηγίας 2003/30/ΕΚ η οποία προβλέπει την εισαγωγή των βιοκαυσίμων στις αγορές των κρατών μελών.

moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.