Header pic

Pic

Ανοιχτή πρόσκληση για ορνιθοπαρατήρηση στον υγρότοπο του Μουστού, το πρωινό της Κυριακής 24/02/201

Ο φορέας διαχείρισης όρους Πάρνωνα – υγροτόπου Μουστού προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση παρατήρησης των ειδών ορνιθοπανίδας που συγκεντρώνονται αυτήν την περίοδο στον υγρότοπο του Μουστού κυρίως για να ξεχειμωνιάσουν.


Ο Μουστός είναι μία λιμνοθάλασσα που έχει χαρακτηρισθεί ως α) περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης και β) καταφύγιο άγριας ζωής, διότι αποτελεί κομβικό σημείο ανεφοδιασμού των πουλιών καθώς βρίσκεται στον μεταναστευτικό διάδρομο των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου και φιλοξενεί ποικίλα προστατευόμενα είδη υδροβίων, παρυδάτιων και στρουθόμορφων πουλιών.


Ο φορέας διαχείρισης έχει μέχρι σήμερα ξεναγήσει πολλούς μικρούς μαθητές στον υγρότοπο του Μουστού και έχει διαπιστώσει τον μεγάλο θαυμασμό και ενδιαφέρον τους για τη δραστηριότητα της ορνιθοπαρατήρησης. Πιστοί στο ραντεβού μας με τα πουλιά, διοργανώνουμε τη 2η συνάντηση με ερασιτέχνες ορνιθοπαρατηρητές, προκειμένου να απολαύσουμε για άλλη μία φορά τους φτερωτούς επισκέπτες της λιμνοθάλασσας του Μουστού, πολλοί από τους οποίους συγκαταλέγονται σε σπάνια και προστατευόμενα είδη ορνιθοπανίδας.

Καλούμε όλους λοιπόν, παλιούς και νέους φίλους, στην εκδήλωση ενημέρωσης και παρατήρησης πουλιών που διοργανώνουμε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 10:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ., στο γνωστό σημείο συνάντησης στο πανοραμικό σημείο θέας του υγροτόπου Μουστού στο Άστρος Κυνουρίας. Η παρατήρηση των πουλιών θα γίνει με τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης (κιάλια, τηλεσκόπιο, οδηγοί αναγνώρισης ορνιθοπανίδας) που διαθέτει ο φορέας διαχείρισης και με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού του.

Η δραστηριότητα μπορεί να συνδυαστεί με πεζοπορία σε ένα μικρό μονοπάτι εφαπτόμενο στον υγρότοπο, όπου και υπάρχουν τρία παρατηρητήρια από τα οποία ο παρατηρητής μπορεί να κάνει ορνιθοπαρατήρηση. Ο περίπατος μπορεί να συνεχιστεί και μέχρι τις εκβολές του καναλιού στη θάλασσα!

Ελάτε μαζί μας να θαυμάσουμε από κοντά τα σπάνια και προστατευόμενα είδη υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών που φωλιάζουν αυτήν την περίοδο στον υγροβιότοπο της περιοχής μας!!

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αναστασιάδη Αγνή
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.