Header pic

Pic

Τι γιορτάζουμε την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου... Δείτε την εκδοχή του KWR



Ήρθαμε για να σας ρίξουμε φως και να σας μάθουμε πως ξεκίνησε αυτή η γιορτή που πολλοί την έχουν κάνει και σημαντικότερη εορτή από όλες.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κατάλληλο και για μικρά παιδιά.


Λοιπόν... Ξεκινάμε....
 Το 222 μ.Χ στην Ελλάδα σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου γεννήθηκε ένα αγόρι. Οι γονείς του, του έδωσαν το όνομα Κωνσταντίνος και οι φίλοι του τον φώναζαν Ντίνο. Ο Ντίνος μεγάλωνε όπως ένα φυσιολογικό παιδί και όταν έγινε 18 ετών αποφάσισε να πάει στην Αθήνα, να νοιώσει και αυτός <<τρέντυ>> όπως κάνουν οι περισσότεροι, για να βρει δουλειά.

 Πήγε λοιπόν στην Αθήνα στις 14-2-240 μ.Χ και μπόρεσε να βρει δουλειά σε ένα όμορφο ταβερνάκι στην Πλάκα. Εκεί πήγαιναν πολλά ζευγάρια για να διασκεδάσουν. Ένα βράδυ και αφού ο Ντίνος είχε κλείσει 1 χρόνο στην Αθήνα και έχοντας πιει λίγο παραπάνω άρχισε και τραγουδούσε και γενικά είχε φτιάξει μια όμορφη ατμόσφαιρα. Τότε πήρε κρασί και άρχισε και κέρναγε όλες τις παρέες. Πηγαίνοντας σε κάθε παρέα όλοι του έλεγαν: Βάλε Ντίνο! ! ! Και αφού τελείωσε εκείνη η όμορφη βραδιά το πρωί ο Ντίνος ξύπνησε αντικρίζοντας 2 κοπέλες να κοιμούνται δίπλα του στο κρεβάτι... Αφού έριξε ένα πονηρό χαμόγελο. Αποφάσισε να γιορτάζει κάθε χρόνο την μέρα που πήγε στην Αθήνα. Έτσι κάθε χρόνο όλοι διασκέδαζαν και έπιναν δωρεάν και φώναζαν "Βάλε Ντίνο και άλλο κρασί". Και επειδή συνήθως στο μαγαζί πήγαιναν όλο ζευγάρια συνηθίστηκε και εκείνη την μέρα να πηγαίνουν μόνο ζευγάρια και την ημέρα εκείνη

 Και ενώ ο Ντίνος, όπου πλέον του είχε μείνει το παρατσούκλι "Βαλεντίνο", έχοντας φτάσει τα 50, την ημέρα που πήγαινε στο μαγαζί, το οποίο πλέον το είχε αγοράσει και ήταν ιδιοκτήτης, για να γιορτάσει την ημέρα του Βαλεντίνου όπως την είχαν ονομάσει όλοι τότε, δεν πρόσεξε στον δρόμο και ένα όμορφο αμάξι με 2 άλογα (το ένα ήταν μαύρο και το άλλο άσπρο και από εκείνη την σκηνή εμπνεύστηκε ο Κώστας Βρίβος και έγραψε τους στίχους που μελοποίησε και τραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης) τον πάτησε. Καθώς πήγαιναν τον Βαλεντίνο στο νοσοκομείο εκείνος ζήτησε μια χάρη. Να μην σταματήσουν ποτέ να γιορτάζουν την ημέρα εκείνη ακόμα και την ημέρα που πέθανε.

 Και έτσι όλοι οι φίλοι του ακόμα και οι άγνωστοι προς αυτόν άνθρωποι αποφάσισαν να γιορτάζουν την ημέρα εκείνη την λεγόμενη ημέρα του Βαλεντίνου που μερικοί τον ονόμασαν και Άγιο. Σιγά σιγά μέσα στους αιώνες επικράτησε να είναι η μέρα των ερωτευμένων και για αυτό λέμε: Αγίου Βαλεντίνου ημέρα των ερωτευμένων.

 Μια εκδοχή που την είδα σε ένα από τα πολλά μου Ιστορικά μου βιβλία. Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει.... Δεν πειράζει ξύδι.....

 Για το Korakovouni Web Radio Ηλίας Ιωαν. Λυτρίβης-Μέλιος Ά της γνωστής οικογενείας των Μελιέων απόγονων του Λόρδου Πένδρου Μέδικου της Φλωρεντίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.