Header pic

Pic

Πτώση μετεωρίτη προκαλεί ζημιές και τραυματίες σε ρωσική πόλη (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Πτώση μετεωρίτη προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της Κεντρικής Ρωσίας, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια, στις πόλεις Τσελιάμπινσκ και Σάτκι,όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.

Σύμφωνα με τις αρχές πάνω απο 500 άτομα τραυματίστηκαν στις περιοχές αυτές, κυρίως απο τα σπασμένα τζάμια, ενώ τρεις τραυματίες χριάστηκε να νοσηλευτούν καθώς φέρουν βαριά τραύματα.

Παράλληλα, στο Τσελιάμπινσκ, κατέρρευσε τμήμα οροφής ενός εργοστασίου ψευδαργύρου.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για βροχή μετεωριτών, ένα μετεωρίτη ή ένα μετεωρίτη που έσπασε σε πολλά κομμάτια πριν φτάσει στο έδαφος. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών μίλησε στο «Associated Press» για βροχή μετεωριτών, ενώ εκπρόσωπος άλλου υπουργείου ανέφερε στο «Ίντερφαξ» ότι επρόκειτο για ένα μετεωρίτη.



Το ρωσικό «RT» υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του - αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη, ενώ οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.





«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο «Ίντερφαξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.