Header pic

Pic

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους: Αιτήσεις από Δήμους, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Μητροπόλεις μέχρι 31 Μαρτίου


Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους: Αιτήσεις από Δήμους, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Μητροπόλεις μέχρι 31 Μαρτίου
Μετά την έκδοση σχετικής ΚΥΑ που αφορά τον τον καθορισμό των κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησής τους για το πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους, εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο στέλνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής (ΑΟΚ) των Περιφερειών όλης της χώρας με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, ενημερώνοντας για την παράταση του διαστήματοςυποβολής αιτήσεων φορέων εκπροσώπησηςδικαιούχων (Δήμοι, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ,ΜΚΟ, Ιερές Μητροπόλεις) από 1/3/2013 – 31/3/2013.


Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους φορείς εκπροσώπησης είναι η παροχή υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη
κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτή αποδεικνύεται βάσει συγκεκριμένων δικαιολογητικών που ορίζει η ΚΥΑ. Ως εκ τούτου στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν:
1. Οι Δήμοι όλης της χώρας.
2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ.
Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.)
3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων,
είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύ−
πτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις
ΟΤΑ α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.).
4. Οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.

Τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά άποροι που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Η διανομή των τροφίμων στους τελικούς δικαιούχους μπορεί να γίνει είτε με τη μορφή του συσκευασμένου τροφίμου, όπως αυτό θα παραδοθεί στους φορείς εκπροσώπησης είτε με τη μορφή συσσιτίου που παρέχει ο φορέας εκπροσώπησης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σχετική ΚΥΑ με τα κριτήρια επιλεξιμότητας φορέων εκπροσώπησης( Δήμοι, ΝΠΔΔ κλπ ) αλλά και τελικών δικαιούχων (άποροι) ΕΔΩ

Η εγκύκλιος που ενημερώνει για τις προθεσμίες είναι ΕΔΩ

Εφιστάται η προσοχή στην τήρηση των προθεσμιών διότι δεν υπάρχει περιθώριο εκ νέου παράτασης για την έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος του 2013 βάσει των κείμενων ενωσιακών διατάξεων (συγχρημα−
τοδοτούμενο προγράμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε.Ε.).

http://www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.