Header pic

Pic

Ο Πάρνωνας, Ο Τσίπρας και ο .... Κόκκαλης

 Καταγγελία του βουλευτή Β. Κεγκέρογλου για διασύνδεση Τσίπρα με επιχειρηματίες για τα φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο

 Την προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα αφορούσε η «ξένη επένδυση» που έφερε ως παράδειγμα ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες μέρες στη βουλή, σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών, παραπονούμενος στον κ. Σαμαρά «ότι δεν προχωρά». Όπως αποκάλυψε όμως στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασ. Κεγκέρογλου η συγκεκριμένη επένδυση, αφενός έχει απορριφθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει χαρακτηρίσει κορεσμένη περιοχή για τέτοιου είδους επενδύσεις την Πελοπόννησο και αφετέρου προσκρούει στο …Οικολογικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων περιοχών. Το ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει την επένδυση για την οποία εμφανίστηκε τόσο «αγχωμένος» ο κ. Τσίπρας, την Deutsche Aeolia, την οποία κατέχουν κατά 80% Γερμανοί, ενώ το υπόλοιπο 20% των μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετέχουν με 30,97% ο Βασίλης Γκρίσιν, με 15,65% ο Βασίλης Κακούσιος, 14,97% η Ιντρακόμ κατασκευές, 14,97% η Ιντρακόμ Holdings και περίπου το 25% είναι σε ελεύθερη διακύμανση. (Πίσω από την εταιρία Ιντρακόμ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι βρίσκεται ο κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης)
Ένα ακόμη παράδοξο είναι πως τη συγκεκριμένη πρόταση είχαν καταψηφίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πετράκος ο οποίος είναι και βουλευτής του κόμματος.
Δείτε στην δημοσιογραφική ιστοελίδα «the paper» ολόκληρο το ρεπορτάζ το οποίο αφορά τόσο την περιοχή μας, όσο και την κεντρική πολιτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.