Πυρκαϊές στην Λακωνία και στα σύνορα με Αρκαδία

Μετά την φωτιά στην Κουμουστά χθες, σήμερα εκδηλώθηκαν δύο νέες εστίες φωτιάς στην Λακωνία, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβαν διαστάσεις!

Τα δύο νέα μέτωπα φωτιάς εκδηλώθηκαν το μεσημέρι με μία ώρα διαφορά, πρώτα στις Καρυές του Πάρνωνα και μετά στο Καραβοστάσι Οιτύλου στην Μάνη.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο και εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο, με αντίπαλο, τους δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους.

Η φωτιά στη Μάνη εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό Καραβοστάσι και βρίσκεται σε ύφεση,
ενώ στις Καρυές είναι σε εξέλιξη και καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στα σύνορα του νομού προς τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, χωρίς να υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο, αλλά ο δυνατός αέρας είναι που ανησυχεί τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Οι πολλές εστίες φωτιάς τις τελευταίες ημέρες στην Λακωνία, έχει θορυβήσει τις αρχές, γι' αυτό και στη Σπάρτη βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και διεξάγει έρευνα.

---> ΣΧΟΛΙΟ

Γιατί άραγε να καίγονται τα δάση από τώρα, με την πρώτη ευκαιρία; Μήπως κάποιοι θέλουν να τα στρώσουν με φωτοβολταϊκά;;; (ρητορική η ερώτηση)

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.