Header pic

Pic

Οι ασφαλτοστρώσεις που… δεν έγιναν (;)


Από astrosnews
Μια παλιά υπόθεση ασφαλτοστρώσεων που δεν έγιναν ή που έγιναν… αλλού, ήρθε χθες στο ΔΣ.
 
Συγκεκριμένα, το 2010 είχαν ξεκινήσει ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων σε Αστρος, Μελιγού, Αγιο Ανδρέα και Παράλιο Αστρος. Ομως, αυτές πραγματοποιήθηκαν μόνο στα τρία πρώτα χωριά, ενώ τα κυβικά που προορίζονταν για το Παράλιο Αστρος…. έπεσαν αλλού. Πρόσφατα μάλιστα το ΔΣ είχε απορρίψει σχετική ένσταση του εργολάβου με το σκεπτικό πως το έργο δεν πραγματοποιήθηκε όπως έπρεπε. Χθες, στη συνεδρίαση του ΔΣ επανεξετάστηκε αυτή η απόφαση, ενώ το παρών στη συνεδρίαση έδωσε εκπρόσωπος του εργολάβου, καθώς και υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Από την πλευρά του εργολάβου υποστηρίχθηκε ότι αυτός εκτελούσε το έργο καθ” υπόδειξη της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά και αιρετών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίοι αιρετοί του υπέδειξαν να ασφαλτοστρώσει στα… επίμαχα σημεία. Το σίγουρο είναι πάντως είναι πως η μελέτη του έργου ήταν γενική και δεν αναγραφόταν σε αυτή που ακριβώς, στις παραπάνω τοπικές κοινότητες, έπρεπε αυτό να εκτελεστεί. Κάτι άλλωστε που παραδέχτηκαν οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας, υποστηρίζοντας όμως ότι τα συγκεκριμένα έργα περιγράφονταν λεπτομερώς στο τεχνικό πρόγραμμα και τη ΣΑΤΑ του 2010 και με βάση αυτό κινήθηκε η υπηρεσία.
Η διαφορά ανάμεσα στο Δήμο και τον εργολάβο είναι 21.000 και σίγουρα ο ανάδοχος αφού εκτέλεσε έργο θα έπρεπε και να πληρωθεί. Αυτό, άλλωστε υποστήριξε και ο Δήμαρχος κ. Μ. Σκαντζός, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πολιτικές ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο κ. Σκαντζός, επίσης, έκανε λόγο και για λάθος τρόπο εκτέλεσης των έργων με υποδείξεις προς την τεχνική υπηρεσία, υπονοώντας ακόμα πως σκόπιμα η μελέτη ήταν ασαφής για να εκτελεστεί το έργο προεκλογικά κατά το δοκούν.
Αυτό που αποφασίστηκε ήταν να επαναυποβάλει εισήγηση η τεχνική υπηρεσία, σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να πληρωθεί ο εργολάβος, όπως επίσης και να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για ότι έχει γίνει.

  • Προγραμματισμένο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση, ήταν και το θέμα της δημοπρασίας των καντινών. Ομως αυτό αναβλήθηκε για υπάρχει πρόβλημα τόσο σε ότι αφορά στην καντίνα στις Πόρτες η οποία βρίσκεται εντός της δικαιοδοσίας του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα-Μουστού, όσο γι” αυτήν στη Γλυφάδα για την οποία, όπως ειπώθηκε χθες, υπάρχει ένσταση ιδιώτη πως ο χώρος είναι ιδιόκτητος!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.