Header pic

Pic

Λίγη προσοχή, στου λιμανιού την άκρη…


Από astrosnews.gr
Το πολύ όμορφο και γραφικό λιμανάκι της παραλίας του Αγίου Ανδρέα, εκτός από την χρηστική του αξία για τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής, αποτελεί πόλο έλξης και θαυμασμού για τους επισκέπτες της Κυνουρίας, ενώ κατά καιρούς συγκινεί και ανθρώπους με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, γύρω από την φωτογραφία ή κινηματογράφηση.Κορυφαία στιγμή άλλωστε αποτελούν τα γυρίσματα για το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλίου «Et in Arcadia Ego» σημαντικό μέρος των οποίων έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα με επίκεντρο το χαρακτηριστικό ασβεστωμένο πυργόσπιτο που βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι.
Όπως είναι φυσικό, την όμορφη αυτή γωνιά του δήμου μας, την επισκεπτόμαστε και οι εντόπιοι, είτε ξεναγώντας φίλους που επισκέπτονται για πρώτη φορά την περιοχή μας, είτε απλώς παρασυρμένοι από την ευδαιμονία που μας προσφέρουν οι αξιοθέατοι προορισμοί του τόπου μας…
Σε μια από αυτές τις επισκέψεις, κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, αντικρίσαμε ένα όχι και τόσο ευχάριστο φαινόμενο, το οποίο αλλοίωνε τόσο την φιλόξενη ατμόσφαιρα όσο και την ποιοτική απλότητα του τοπιού: Τις εγκαταλελειμμένες (δημόσιες όπως φαίνονται) τουαλέτες που βρίσκονται στον περιβάλλοντα του λιμανιού χώρο. Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει αρκετά θετικά στοιχεία (χτισμένη με πέτρα, αρκετά άνετη και διακριτική σε μιαν άκρη κλπ) όμως από την χρόνια εγκατάλειψη έχει χάσει κάθε χρηστική αξία και βεβαίως αποτελεί στοιχείο ασχήμιας και υποβάθμισης του τοπίου.
Μια εύκολη και αξιοπρεπής λύση θα ήταν ίσως να κλειδώσουν οριστικά και να ακυρωθεί η λειτουργία τους (τουλάχιστον να μην βλέπει κανείς τι υπάρχει στο εσωτερικό της κατασκευής) όμως δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που προαναφέραμε, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα είναι κρίμα να μην τεθούν ξανά σε λειτουργία, με κάποιες μικρές παρεμβάσεις κι έναν καλό καθαρισμό –ο οποίος μπορεί να γίνει και από εθελοντές, φίλους του χώρου.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μη συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση…



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.