Header pic

Pic

Κλείνουν τον Ιούλιο τα υποκαταστήματα ΙΚΑ σε Άστρος και Τρόπαια - Τι … ξημερώνει για τους υπαλλήλους;




Η «Αναστολή Λειτουργίας Καταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άστρους και Τροπαίων» ήταν το θέμα της ερώτησης την οποί κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση.
Η ερώτηση αναφέρει: «Κύριε υπουργέ,
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στις 10 Απριλίου 2013 σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Υποκαταστημάτων των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
«η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιβάλλει τον περιορισμό των δαπανών σε όλα τα επίπεδα και οι κατευθύνσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οδηγούν στη μείωση των οργανικών μονάδων των δημοσίων φορέων και οργανισμών.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Οργανισμού με άμεσες στοχευμένες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση:
-Της συνένωσης λειτουργικών μονάδων για μείωση κόστους και επίτευξη οικονομιών κλίμακας σε όλα τα επίπεδα.
-Της κατανομής του υπηρετούντος ανθρωπίνου δυναμικού σε λιγότερες Μονάδες με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
-Της πλήρους διασφάλισης διεκπεραίωσης αποφάσεων στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με απόλυτη νομιμότητα, η οποία διακυβεύεται στις περιπτώσεις ελλιπούς στελέχωσης.
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε αναγκαία η αναστολή της λειτουργίας υποκαταστημάτων και η μεταφορά της ασφαλιστικής τους περιοχής στο πλησιέστερο υποκατάστημα, ώστε να συνενωθεί το προσωπικό των δύο Υποκαταστημάτων και να βελτιωθεί η απόδοση της υπηρεσίας για να ανταποκρίνεται έγκαιρα και επαρκώς στις ανάγκες των ασφαλισμένων (επιτάχυνση απονομής των συντάξεων), και να επιτυγχάνονται αποτελεσματικότερα στόχοι δημοσιονομικού χαρακτήρα (καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, αύξηση ελέγχων, μείωση λειτουργικών δαπανών, κλπ)».
Κατά συνέπεια των ανωτέρω, τα υποκαταστήματα του Άστρους και των Τροπαίων θα αντικατασταθούν με τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης και στους πολίτες θα γίνει μεταφορά ασφαλιστικής περιοχής στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Τριπόλεως.
Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων σύμφωνα με την εγκύκλιο 20, αρ. πρωτ. 090/16 του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ:
«για την εκτέλεση των εργασιών που καθορίζονται στην κοινοποιούμενη απόφαση αρκεί η τοποθέτηση ενός υπαλλήλου στο Γραφείο, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη απόφαση των διευθυντών των Υποκαταστημάτων περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων».
Στους υπαλλήλους των υπό κατάργηση υποκαταστημάτων Άστρους και Τροπαίων, έχει ανακοινωθεί πως η τελευταία μέρα εργασιών ορίζεται η 01 Ιουλίου 2013, όμως δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και διαλογή των υπαλλήλων που θα παραμείνουν και αυτών που θα μεταφερθούν στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Τριπόλεως.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
-με δεδομένο ότι η λειτουργία των υποκαταστημάτων Άστρους και Τροπαίων θα ανασταλεί την 01.07.2013, πότε θα γνωστοποιηθεί στους υπαλλήλους πόσα άτομα προβλέπεται να στελεχώσουν τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης των συγκεκριμένων περιοχών,
-με ποιά κριτήρια θα γίνει αυτή η διαλογή και ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
http://kalimera-arkadia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.