Header pic

Pic

Σύσκεψη στο Λεωνίδιο για σύσταση εταιρείας «Τσακώνικη Παραγωγή & Γεύση»


















Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, στα πλαίσια της δράσης του για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα
και τη τσακώνικη διατροφή και σε συνεργασία με την "Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου" αναλαμβάνει πρωτοβουλία δημιουργίας αστικής - μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία "Τσακώνικη Παραγωγή & Γεύση" και σκοπούς - στόχους



α) τη συνεργασία των τοπικών παραγωγών με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε να χρησιμοποιούνται και να προωθούνται στους επισκέπτες μας και στους φίλους μας τα τοπικά προϊόντα της περιοχής (τσακώνικο ψωμί, κηπευτικά, εσπεριδοειδή, κρέας, λάδι, μέλι, κρασί, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, φρούτα, χόρτα - βολβοί και αρωματικά Πάρνωνα, γλυκά, χαρουποποιήματα κ.λ.π) από τις παραπάνω επιχειρήσεις και

β) τη διατήρηση της παραδοσιακής τσακώνικης κουζίνας και την ανάδειξη - προβολή του γαστρονομικού πλούτου του Τόπου μας, μέσα από οργανωμένο δίκτυο εστιατορίων - ταβερνών - ζαχαροπλαστείων - ξενοδοχείων - camping - καταστημάτων και παραγωγών τοπικών προϊόντων. ΄Όλα τα μέλη του δικτύου δεσμεύονται για την παροχή μοναδικών τσακώνικων γεύσεων, έτσι ακριβώς όπως αυτές δημιουργήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων και παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Μοναδικών γεύσεων από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, διαχρονικό αποτέλεσμα δουλειάς ντόπιων νοικοκυρών και μαγείρων με μεράκι, προερχόμενων από τα πιο αγνά υλικά της Νότιας Κυνουρίας, που θα παρασύρουν σε ένα γευστικό ταξίδι στην ιστορία και στη γαστρονομική κληρονομιά του Τόπου μας.

Για το λόγο αυτό προσκαλούμε όλους τους φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού και των παραγωγών τοπικών προϊόντων κάθε είδους και κατηγορίας καθώς και τους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής μας και τα μέλη της Ε.Τ.Α σε σχετική σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο, την 29η Μαΐου 2013 - ημέρα Τετάρτη και ώρα 21.00΄ - Δημαρχείο (Λεωνίδιο, αίθουσα Βιβλιοθήκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.