Header pic

Pic

Η απονομή των πτυχίων και μεταλλίων σε εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (φώτο και βίντεο)

Σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης υποδέχθηκε στην παγκόσμια ανθρωπιστική οικογένεια νέους εθελοντές.


Οι νέοι εθελοντές Σαμαρείτες εκπαιδεύτηκαν για πολλούς μήνες τόσο σε θεωρητική κατάρτιση όσο και σε πρακτική εξάσκηση στους τομείς των πρώτων βοηθειών και της νοσηλευτικής.

Οι νέοι εθελοντές του τομέα Νοσηλευτικής και του τομέα διασωστών Σαμαρειτών έδωσαν τον όρκο πίστης στις αρχές του Ερυθρού Σταυρού μπροστά σε συγγενείς, φίλους και εκπροσώπους της πολιτείας και της εκκλησίας.

Στην ίδια εκδήλωση η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τιμήσε με διακρίσεις και μετάλλια για την προσφορά τους, εθελοντές του περιφερειακού τμήματος Τρίπολης που μετέχουν καθημερινά στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο.

Την τελετή πλαισίωσαν μουσικά η σοπράνο Γιελένα Γιοβανόβιτς – Μπακοπούλου με τον πιανίστα Γιώργο Κότσικα και  η χορωδία παραδοσιακής μουσικής Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τρίπολης.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Υπόσχομαι!
πίστη στο ανθρώπινο ιδεώδες.
Να προστατεύω την υγεία
και τη ζωή των συνανθρώπων μου
και να σέβομαι την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Να προσφέρω πάντοτε εθελοντικά τις υπηρεσίες μου
χωρίς διάκριση εθνικότητας,
φυλής - θρησκείας
κοινωνικής τάξης ή πολιτικής τοποθέτησης.
Να παραμένω πάντοτε
κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες,
πιστός φορέας του συνθήματος μας
ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στην παρούσα εκδήλωση ορκίστηκαν και πήραν πτυχία και 11 εθελοντές του Κλιμακίου Βόρειας Κυνουρίας: Ειρήνη Μαρά, Αρφάνη Γιώτα, Μαγκλής Γεώργιος, Μαγκλή Κωνσταντίνα, Καμπύλη Βασιλική,  Αντρεα Κλέιν Ρεντούλη, Χασαπογιάνη Γιούλη, Βάσσου Ελένη, Μορφωνιού Σοφία, Ψαρολόγου Ειρήνη και ο δικός μας (λόγω KWR) Ηλίας Λυτρίβης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο, γιατί στους δύσκολους καιρόυς προσπαθούν να προάγουν τον εθελοντισμό προσφέροντας τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.
 Δείτε απόσπασμα απο τοην τελετή ορκωμοσίας ΕΔΩ

Οι εθελοντές Σαμαρείτες του κλιμακίου Βόρειας Κυνουρίας

Εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος Τρίπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.