Header pic

Pic

Καθαριότητα;; Μισή αρχοντιά... Ε;;;;

 Αφορμή για αυτό το λιτό και απλό άρθρο είναι η καθιερωμενη βόλτα που κάνω κάθε μέρα απο την πάνω γειτονιά προς την κάτω. 


  Εδώ και 3 ημέρες ξεκίνησε στους κεντρικούς δρόμους, εκεί που φάινεται δηλαδή και όχι στα απλά μονοπατία που περνανε οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας, το κόψιμο των χορταριών. Βέβαια καλό ήταν που έγινε αυτό αλλά καλό είναι όταν ξεκινάμε κάτι να το τελειώνουμε. Και δεν μιλαώ μόνο για το κόψιμο σε όλους τους δρόμους του χωριού ή τα μονοπάτια. Αλλά όταν κόβουμε τα χορτάρια καλό είναι να τα μαζεύουμε και όχι να τα αφήνουμε στο δρόμο.

 Όμως αυτή η εργασία φανέρωσε κάτι άλλο ακόμα χειρότερο. Ειδικά στον δρόμο κάτω απο το σχολείο όπου εκεί συχνάζουν μικρά παιδιά μεγαλωμένα σε ένα περιβάλλον διαφορετικό απο εμάς και τους γονείς μας, τα σκουπίδια κάνουν πάρτυ. Με την έλειψη του κάδου σκουπιδιών στο σχολειό τα παιδιά πετάνε ότι σακουλακι ποτήρι μπουκαλάκι, πλαστικό κτλπ έχουν στον δρόμο, χώρις να καταλαβαίνουν τα περισσότερα το τι κακό δημιουργούν.

  Ελπίζω διαβάζοντας το άρθρο αυτό, κάποιοι και κάποια από τα παιδιά, να διορθωθεί η κατάσταση και να μαζευτούν τα σκουπίδια και με μια ελπίδα να μην εμφανιστεί ξανά αυτή η κατάσταση.
Έτσι και επειδή δεν είχα τι να κάνω έβγαλα και μερικές φωτογραφίες.
Ηλίας Ι. Λυτρίβης-Μέλιος






Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.