Header pic

Pic

Κορακοβούνι - Σύντομος Τουριστικός Οδηγός

Πιάσανε οι ζέστες και όλοι μας ψάχνουμε να κάνουμε τις καλύτερες διακοπές. πολλοί οι προορισμοί, άλλοι προσφέρουν πολλά, άλλοι πάλι μας περνούν αδιάφοροι. Σήμερα θα μιλήσουμε για το χωριό μας, το Κορακοβούνι και ειδικότερα για το "κάτω" Κορακοβούνι.



Κορακοβούνι - Εισαγωγή
Το Κάτω Κορακοβούνι, οικισμός που χρονολογείται πριν το 1821 (αργότερα θα μιλήσουμε σε άλλο μας άρθρο για το Ορεινό Κορακοβούνι). Μάρτυρες αυτού, τα πετρόχτιστα σπίτια που ακόμα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Ιστορία μεγάλη (μπορείτε να επισκεφτείτε το http://www.korakovouni.gr και να δείτε πολλά για το χωριό), αλλά μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με την μαγευτική πλατεία του χωριού.

Στην πλατεία του χωριού, λειτουργούν διάφορα καταστήματα, που θα σας προσφέρουν το ιδανικό μενού για το βραδινό σας. Δεν υπάρχει διαφορά σε ποιο κατάστημα θα καθίσετε, όλοι οι επαγγελματίες του χωριού ξέρουν και διαλέγουν τα καλύτερα προϊόντα για τη δική σας και μόνο ευχαρίστηση. Θέλετε να είστε στη σκιά της εκκλησίας (πετρόχτιστη με πέτρα από τα γύρω βουνά) -καφέ μπαρ, οβελιστήριο ο Μιχάλης- ,  θέλετε να καθίσετε για καφέ ή για φαγητό πάνω στην πλατεία - Παναγιώτης Ρεντούλης, Θεόδωρος και Μιχάλης Χαλδούπης- ;
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το απολαύσετε.

Δεν είναι μόνο η πλατεία που σας προσφέρει γεύσεις και αρώματα. Υπάρχουν και άλλα καταστήματα με υπέροχο φαγητό. Το εστιατόριο ο Ρήγας, θα σας μαγεύσει με τις γευστικές αποδράσεις σε παραδοσιακά πιάτα και σε μεσογειακές συνταγές.

Τα πρωινά μπορείτε να πάρετε τον καφέ σας στην πλατεία ή να προτιμήσετε τα καταστήματα στον επαρχιακό δρόμο Άστρους-Λεωνιδίου. Ο λόγος απλός, η δροσιά της πρωινής αύρας και οι μυρωδιές του καφέ συνθέτουν μια μαγευτική απόλαυση, μαζί με "παππούδες" του χωριού, που θα σας νοσταλγήσουν με τις υπέροχες ιστορίες τους. Δοκιμάστε στον Κουλεντιανό Παναγιώτη, τον Σκαντζο Ιωάννη ή στην Πετρούλα Τετώρου. Η διάθεσή και η οικειότητα που θα σας περιβάλλει μαζί τους, είναι κάτι αξέχαστο.


Ήρθε η ώρα για το μπάνιο. Μια διασκέδαση που την απαιτεί ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος. Μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία του χωριού, Βιβάρι ή Καζάρμα -χωρίς καταστήματα- (στο δέλτα του καναλιού του Μουστού) ή να οδηγήστε 12 χιλιόμετρα νότια και στο Κρυονέρι. Παρ όλη την απόσταση, αξίζει να δοκιμάσετε το μπάνιο σας σε γαλανά και μπλε νερά και να καθίσετε στο Breeze ή στην Όστρια. Το πρώτο θα σας προσφέρει την ξαπλώστρα του, υπέροχο καφέ από τα τρία αδέρφια που με κέφι σας περιποιούνται ενώ το δεύτερο εκτός από μπάνιο και ξαπλώστρες, ενδείκνυται και για γεύμα με θαλασσινά ή δείπνο!

Κορακοβούνι - Αξιοθέατα
Στο όμορφο και γραφικό, πετρόκτιστο Κορακοβούνι μπορείτε να απολαύσετε (εκτός των παραπάνω τα εξής):


  • το Μουσείο της Ελιάς: Παραδοσιακό Μουσείο που ο ιατρός Ευάγγελος Πετρόπουλος ανακατασκεύασε από την αρχή και θα σας ξεναγήσει στην παραγωγή ελαιόλαδου κατά το τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου. Πρόκειται, όπως λέει και ο ίδιος για Βιοκίνητη παραγωγή ελαιολάδου
  • Το κτίριο του Σχολείου. Κατασκευή του 1935, δωρεά του καθηγητή Ράμμου (ή Ράμμα) στους κατοίκους του χωριού
  • το πρόσφατο μέν αλλά με ξεχωριστή θέα ξωκκλήσι των Ταξιαρχών στην κορυφή του χωριού
  • ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού, ο οποίος είναι ντυμένος με υπέροχες αγιογραφίες, δωρεές και δεήσεις των κατοίκων του χωριού.
  • η κατοικία του Γεωργίου Λεβέντη, αγωνιστή της επανάστασης του 1821, που έλαμψε με τη δράση του καθώς και το μνημείο τιμής σε αυτόν και στον έταιρο ευεργέτη του χωριού Καζάκη.
  • τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια του χωριού, η ευχαρίστηση που προσφέρει ο περίπατος μέσα από τα γραφικά σοκάκια του και η πλήρωση της καρδιάς και της ψυχής του περιπλανώμενου σε αυτά.
Εκτός από τα προαναφερθεντα, υπάρχουν και άλλα πολλά, πράγματα και εικόνες που δε μπορούν να περιγραφούν.

Στο Κορακοβούνι δεν λειτουργούν ξενώνες, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο διαμέρισμα ή δωμάτιο στον Μύλο ή στο Παράλιο Άστρος.

Καλές διακοπές και περιμένουμε να σας δούμε κοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.