Τρία νέα σημαντικά έργα στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

 Τρία νέα σημαντικά  έργα δρομολογούνται στη Βόρεια Κυνουρία


Με ομόφωνες αποφάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Βόρειας Κυνουρίας έγιναν αποδεκτές και εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για έργα αντικατάστασης ύδρευσης.


«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ» -
Αντικείμενο της μελέτης είναι ο σχεδιασμός, σε επίπεδο Οριστικής Μελέτης των έργων αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης του οικισμού Νεοχωρίου (Κάτω Κούτρουφα) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Στην μελέτη λαμβάνεται μέση υδατική κατανάλωση q’E=250 l/κατ/ημ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται εκτός των οικιακών καταναλώσεων, οι επαγγελματικές, βιομηχανικές, δημόσιες και λοιπές καταναλώσεις (πότισμα κήπων κ.λπ.) καθώς και οι απώλειες του δικτύου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι, με την εφαρμογή κατάλληλης τιμολογιακής πολιτικής για το νερό, ο Δήμος μπορεί να αποτρέψει την εκτεταμένη χρήση του πόσιμου νερού για άρδευση των καλλιεργειών. Σημειώνεται επίσης ότι, για την εκτίμηση των αναγκών σε νερό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης, η χρήση νερού για άρδευση καλλιεργειών σημαντικής έκτασης (εξαίρεση αποτελούν μικροί κήποι συνήθους οικιακής εκμετάλλευσης) δεν έχει ληφθεί υπόψη. Κατά συνέπεια, η υπερβολική χρήση πόσιμου νερού για αρδευτικούς σκοπούς μπορεί να μεταβάλλει σημαντικά τα μεγέθη σχεδιασμού του δικτύου, και την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων έργων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 370.000.

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ» - Αντικείμενο της μελέτης είναι ο σχεδιασμός, σε επίπεδο Οριστικής Μελέτης των έργων αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Ξηροπηγάδου.
Ο οικισμός Ξηροπήγαδου υδρεύεται σήμερα από Δεξαμενή η οποία βρίσκεται σε ύψωμα (υψόμετρο +92,0μ) στα δυτικά της περιοχής μελέτης, και σε απόσταση ~250μ από τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Από την δεξαμενή αυτή προβλέπεται να τροφοδοτηθεί, εκτός του οικισμού Ξηροπήγαδο, μέσω χωριστού αγωγού, η παραλιακή ζώνη στα βόρεια της περιοχής μελέτης.
Ο προτεινόμενος αγωγός προβλέπεται να τροφοδοτείται από την υφιστάμενη Δεξαμενή στα δυτικά του Ξηροπήγαδου, αφού η υψομετρική της θέση εξασφαλίζει το απαιτούμενο πιεζομετρικό φορτίο σε όλους τους κόμβους ελέγχου του. Η μεταφορά του νερού επιτυγχάνεται με την ορθολογική επιλογή διαμέτρων και υλικού (HPDE) που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία, και εξασφαλίζει παράλληλα στεγανότητα και λιγότερες διαρροές. Επιπλέον με την πρόβλεψη κατάλληλων συσκευών ελέγχου (εκκενωτές και αερεξαγωγοί) εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση του νέου-προτεινόμενου αγωγού.
Τέλος, διασφαλίζεται η αντοχή των χρησιμοποιούμενων υλικών κάτω από τις δυσμενέστερες συνθήκες λειτουργίας με την χρήση σωλήνων κατάλληλης αντοχής (10 ατμ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 550.000,00 Ευρώ.

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (ΠΑΡΑΛΙΑ – ΛΙΜΑΝΙ)» - Αντικείμενο της μελέτης, είναι ο σχεδιασμός, σε επίπεδο Οριστικής Μελέτης των έργων αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης του οικισμού Παραλίας Αγίου Ανδρέα και της θέσης λιμάνι Αγ. Ανδρέα , της τοπικής κοινότητας Αγ. Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Το προτεινόμενο δίκτυο συνεχίζει να τροφοδοτείται από την υφιστάμενη Δεξαμενή, αφού η υψομετρική της θέση εξασφαλίζει το απαιτούμενο πιεζομετρικό φορτίο σε όλους τους κόμβους τροφοδοσίας του συστήματος διανομής. Το δίκτυο διανομής αντικαθίσταται και ενισχύεται με την ορθολογική επιλογή διαμέτρων και υλικού (HPDE) που δεν εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την δημόσια υγεία, και εξασφαλίζει παράλληλα στεγανότητα και λιγότερες διαρροές. Επιπλέον με την πρόβλεψη κατάλληλων συσκευών ελέγχου (δικλείδες, αερεξαγωγοί κλπ) εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση του νέου- προτεινόμενου δικτύου. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του και σε περιόδους που κάποιο έκτακτο δυσάρεστο γεγονός παρουσιαστεί (π.χ. πυρκαγιά). Τέλος, διασφαλίζεται η αντοχή των χρησιμοποιούμενων υλικών κάτω
από τις μέγιστες συνθήκες λειτουργίας με την χρήση σωλήνων κατάλληλης αντοχής (10 ατμ).
Ο οικισμός της παραλίας Αγ Ανδρέα υδρεύεται σήμερα από Δεξαμενή η οποία βρίσκεται σε ύψωμα (υψόμετρο +33) στα νότια της περιοχής μελέτης, και σε απόσταση ~2.000μ από τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Το δίκτυο διανομής χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές από ποικιλία υλικών και διαμέτρων κατασκευής, ενώ ουσιαστικά στερείται συσκευών ελέγχου (δικλείδες, αερεξαγωγοί κλπ). Η υψομετρική θέση των περιοχών που εξυπηρετούνται από το σημερινό δίκτυο, δεν καθιστά αναγκαία την δημιουργία ανεξάρτητων πιεζομετρικών ζωνών στο εξεταζόμενο δίκτυο ύδρευσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 650.000,00 Ευρώ.

 http://arkadianews.gr

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.