Header pic

Pic

Με λιγότερες ιώσεις όσα παιδιά συγκατοικούν με σκυλάκια.


 Τα μωράκια που συμβιώνουν στο σπίτι με ένα σκυλάκι παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και lοιμώξεις του αναπνευστικού σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν σκύλο. 


  Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη φιλανδική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics και φιλοξενείται στο περιοδικό «Παιδί και νέοι γονείς». Αν και οι επιστήμονες δεν εξηγούν το λόγο αυτού του φαινομένου, πιστεύουν πώς η επαφή με ένα σκύλο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Και οι γάτες παρέχουν ανάλογη προστασία στα βρέφη, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους σκύλους. Επιπλέον, τα βρέφη που κατοικούσαν με σκύλους χρειάζονταν λιγότερα αντιβιοτικά.

mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.