Header pic

Pic

Με βασικό τον Κουρμπέλη μεγάλη νίκη την Εθνική U20.

 Το γκολ του Δημήτρη Κολοβού στο 88ο λεπτό χάρισε στην Εθνική Ελλάδος την πολύ σπουδαία νίκη επί του Μεξικού (2-1) και, μάλιστα, στο παρθενικό παιχνίδι της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κώστα Τσάνα γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στους "16".


Το Μεξικό απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε 9 τελικές προσπάθειες και είχε 63% κατοχή, το σκορ όμως, ήταν ισόπαλο.

Η ομάδα του Σέρχιο Αλμαγέρ έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 14' (ο Στέφανος Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια ο Κώστας Σταφυλίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μάρκο Μπουένο). Δύο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Διαμαντάκος έκανε το γύρισμα και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης άνοιξε το σκορ.

Η εθνική περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά μέχρι το 40ό λεπτό κρατούσε το προβάδισμα με σχετική άνεση. Τελικά έμελλε να δεχθεί γκολ από μία στημένη φάση και συγκεκριμένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χόναταν Εσπερικουέτα.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο και αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες. Στο 55ο λεπτό ο Γιάννης Γιαννώτας έβγαλε τετ-α-τετ τον Διαμαντάκο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρίτσαρντ Σάντσες.

Τελικά με τη συμπλήρωση 88 λεπτών παιχνιδιού, ο Δημήτρης Κολοβός από το ύψος της περιοχής, βρήκε λίγο χώρο ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και με φοβερό σουτ εκτέλεσε τον Σάντσες, χαρίζοντας τη νίκη στην Εθνική.

Οι συνθέσεις

Μεξικό (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνιο (80' Φαν Ράνκιν), Λούνα (59' Λόπες), Εσκομπόσα (65' Γκονσάλες).

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Διαμαντάκος (83' Ράνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79' Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (68' Φουρλάνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.