Παραδοσιακή Συνοδεία της Νύφης μετα μουσικής

Είναι όμορφο να βλέπουμε τα σημερινά ζευγάρια να ακολουθούν και την παράδοση κατά την μέρα που ενώνονται μπροστά στον Κύριο με τα δεσμά του γάμου.


Στην Κυνούρια και ειδικότερα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην κορυφή του λόφου της αρχαίας πόλης Ανθήνη (παραλία Αγίου Ανδρέα), ο Στέλιος και η Κάλλια αποφάσισαν να τελέσουν τη γαμήλια τελετή. Η νύφη πηγαίνει στην κορυφή του λόφου μετά μουσικής! Το αγαπημένο της τραγούδι, είναι το "ας παν να ειδούν τα μάτια μου" (απολαύστε το στο βίντεο παρακάτω)Παραδοσιακοί μουσικοί από το Κορακοβούνι, συνόδευσαν την νύφη μέχρι την εκκλησία τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια, όπως γινόταν αλλά και γίνεται στο Κορακοβούνι και στις μέρες. Είναι όμορφο να βλέπεις τα ήθη και τα έθιμα να μη σβήνουν, αλλά να αγκαλιάζονται από τους νέους.

Να ζήσετε και να ευτυχίσετε ωσάν τα ψηλά βουνά!

η συνοδεία της νύφης


Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.