Header pic

Pic

Φωτιά δίπλα στο Astros Camping - Φώτο και βίντεο 21/08/2013

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 23:40 στην περιοχή του Astros Camping, στο Παράλιο Άστρος. Ακόμα ένα κρούσμα πυρκαϊάς μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. 

Η φωτιά απείλησε κατοικίες, αλλά η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε μετά από έκρηξη (μάλλον γκαζάκια) και η πιθανότερη αιτία είναι ο εμπρησμός.

Οι κατασκηνωτές του κάμπινγκ έσπευσαν άμεσα στον χώρο της φωτιάς και με υπεράνθρωπες προσπάθειες βοήθησαν σε κρίσιμο σημείο να κερδηθεί η μάχη με τις φλόγες.

Στη προσπάθεια πυρόσβεσης πήραν μέρος αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής (έξι στον αριθμό) καθώς και οχήματα του δήμου και έπειτα από μία ώρα περίπου (00:50, 22/08/2013) η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο. Κάηκαν, επι το πλείστον καλαμιές και χαμηλή βλάστηση.

Τον τελευταίο καιρό, στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπου υπάρχουν φυσικά λιβάδια, βλέπουμε συχνά το φαινόμενο της φωτιάς. Άξεστοι και άμυαλοι που δεν υπολογίζουν ζωές και περιουσίες, προστατευόμενες από το κράτος οικολογικές περιοχές, βάζουν πυρκαϊές με μόνο όφελος το προσωπικό κέρδος, όποιο κι αν είναι αυτό. Η αστυνομία ψάχνει πολύ προσεχτικά το θέμα αυτό και ήδη οι ύποπτοι βρίσκονται στις λίστες της ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο από την πυρκαϊά:



Φωτογραφικό υλικό:

η πυρκαϊά

πρέπει να το έχουμε στο κινητό όλοι μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.