Header pic

Pic

Τέσσερις Έλληνες ορειβάτες «κατέκτησαν» απάτητες κορυφές στα Ιμαλάια

Αψηφώντας κρύο, βροχή και αέρα έφτασαν στα 6.243 μέτρα - Έστησαν ελληνικές σημαίες σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φτάσει πριν.

Θέλει ψυχή ένα τέτοιο κατόρθωμα. Τέσσερις Έλληνες ορειβάτες αψηφώντας το κρύο, τη δυνατή βροχή και τον αέρα, σκαρφάλωσαν σε απάτητες κορυφές στα Ινδικά Ιμαλάια και έστησαν ελληνικές σημαίες σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φτάσει πριν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι Έλληνες ορειβάτες ονόμασαν «Χαμένο Μαργαριτάρι» (Mutik Skal στην τοπική διάλεκτο) μια κατακόρυφη απότομη και τρομακτική κορυφή, που είναι αθέατη από τις γύρω κοιλάδες και βρίσκεται στα 6.243 μέτρα. Κοιμήθηκαν κάτω από βράχους και πάτησαν σε αιώνιους παγετώνες, όπου το χιόνι δε λιώνει ποτέ και κανείς δε γνωρίζει τι υπάρχει από κάτω.

Ταξίδεψαν μέχρι την Ινδία, έφτασαν στην περιφέρεια Λαντάκ και στην απομακρυσμένη κοιλάδα Ράρου, εκεί όπου φτάνουν μόνο ριψοκίνδυνοι ορειβάτες.

Κατά ομάδες, κυρίως ανά δύο, κατέκτησαν τις κορυφές Κατκάτ Κανγκρί (6.148μ.), Χαμένο Μαργαριτάρι (6.243μ.), Σκίλμα Κανγκρί (6.020μ.) και Λάμα Σου (5.947μ.).

Πλέον οι ορειβάτες είναι έτοιμοι για το επόμενό τους ταξίδι.

Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, ο Νίκος Λαζανάς, ο Πάνος Αθανασιάδης και ο Νίκος Κρούπης, οργάνωναν μήνες το ταξίδι και το ξεκίνησαν όταν κατάφεραν να πάρουν το 50% των εξόδων τους από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβατών και Αναρρίχησης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.