Header pic

Pic

Δεν είναι Στραβός ο Γιαλός.... Στραβά εμείς αρμενίζουμε.


" 'Η Στραβός είναι ο Γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε" λέει ο πάνσοφος λαός μας σε μια παροιμία. Μόνο που στην περίπτωσή μας εμείς στραβά αρμενίζουμε. 



Σπασμένα μπουκάλια αναψυκτικών στην πλατεία, εκεί που
καθημερινά περνά ο κόσμος και παίζουν μικρά παιδιά.
Αφορμή για όλα αυτά και το άρθρο που ακολουθεί είναι τα καλοκαιρινά βιώματα πολιτισμού και παιδείας που παρακολουθήσαμε από μέρος του μέλλον του Κορακοβουνίου.

Θλίψη σε πιάνει όταν βλέπεις μικρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον του χωριού και της χώρας μας να συμπεριφέρονται και να πράττουν με γνώμονα την αλητεία. Σπασμένα μπουκάλια μπύρας στην μικρή πλατεία (προαύλιος χώρος της εκκλησίας) στο κέντρο του χωριού, κάδοι, καλαθάκια σκουπιδιών σπασμένοι, τζάμια και γλάστρες καταστημάτων σπασμένα. Κάνοντας τους παρατήρηση σου απαντούν με ένα “Άντε Γ...... σου Μ.....κα”.

Πέτρες πεταμένες στα σκαλοπάτια της πλατείας από επίδοξους
κυνηγούς γάτων.
Οι λεγόμενες καντάδες με φωτοβολίδες στα μπαλκόνια σπιτιών εκεί που πολλές φορές βρίσκονται και κάθονται οι ιδιοκτήτες. Το λες στους γονείς του και εκείνοι σπεύδουν να να υπερασπιστούν τα παιδιά και να σε λένε κακό.

Μέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έφτιαξε μια παιδική χαρά στολίδι για την πλατεία που όμως οι πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνουν ότι θα αντέξει πάνω από 2 χρόνια. Ο λόγος είναι απλό Το ποδόσφαιρο. Βλέποντας το χορτάρι-τάπητα της παιδικής χαράς πολλά παιδιά σπεύδουν να παίξουν μπάλα εκεί νομίζοντας ότι είναι στο Μπερναμπέου. Ο τάπητας δεν είναι ενδεικτικός για ποδόσφαιρο και μπορεί εύκολα να ξηλωθεί. Με κίνδυνο βέβαια τραυματισμού των μικρών παιδιών που κάνουν κούνιες-τσουλήθρες όπου αυτό είναι πιο το σοβαρό. Παρατήρηση και εκεί και σε αποκαλούν ότι κόβεις το μέλλον των παιδιών στο ποδόσφαιρο. 

Καθαρή έλλειψη παιδείας και πολιτισμού που ξεκινάει από το σπίτι και τις αρχές και αξίες που δίνει η κάθε οικογένεια.

Άδεια μπουκάλια μπύρας στα σκαλιά της εκκλησίας και
χυμένες μπύρες στα παγκάκια και στον προαύλιο χώρο.
Και εμείς στην ηλικία τους κάναμε αταξίες σε καμία σχέση με αυτές που γίνονται τώρα. Σεβόμασταν την περιουσία του άλλου και το χωριό που μεγαλώσαμε και ζούμε και κάναμε και κάνουμε ότι μπορούμε να το προστατέψουμε.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια που ελπίζουμε να εξαλειφθεί και να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις που βλάπτουν τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.