Header pic

Pic

Αρχαία πόλη ανακαλύφθηκε στο Λεωνίδιο

Η πιθανότητα να βρίσκονται οι αρχαιολόγοι κοντά στην αποκάλυψη της αρχαίας πόλης των Πρασιών είναι πολύ μεγάλη. Τα πρώτα μηνύματα από την αρχαιολογική ανασκαφή της ΛΘ' ΕΠΚΑ στο Λεωνίδιο, κοντά στο...

...λιμάνι της Πλάκας δείχνουν ότι ίσως η αρχαία πόλη των Πρασιών να βρίσκεται μπροστά τους.

Οι ανασκαφές διεξάγονται δίπλα στην αγροικία της οικογενείας Ευαγγέλου Ρουσάλη και τα ευρήματα είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους και αφορούν σε ευρεία αστική κατοικία. Οι αρχαίες Πρασιές άνθησαν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά από τον 7ο περίπου π.Χ αιώνα έως τους ύστερους ρωμαϊκούς και πρώτους βυζαντινούς αιώνες.

Σίγουρα αν τα ευρήματα αφορούν στην αρχαία αυτή πόλη τότε θα είναι ιδιαίτερα σπουδαίο να έρθει στο φως η νεκρή πολιτεία των Πρασιών και να μπορεί κανείς να την επισκεφθεί και να περπατήσει στα μονοπάτια της έως την Ακρόπολή της και το Κάστρο της που είχε η πόλη σύμφωνα με τα κείμενα.


(ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr)

Σχόλιο: Αν η αρχαία πόλη αυτή πιστοποιηθεί πως πρόκειται για τις Πρασιές ή Βρασσιές, τότε θα πρέπει και αυταπόδικτα να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος που θέλαν τις Πρασιές (σσ. Βρασσίες) στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα κοντά στο Κορακοβούνι και στον Άγιο Ανδρέα. Ένα μέγα ιστορικό λάθος είναι το όνομα του χειμάρρου πλέον, ανάμεσα στα δύο χωριά, που πλέον ονομάζεται Βρασσιάτης να αλλάξει στο αρχικό του όνομα που ήταν Χάραδρος, όνομα που καλείται και τοπικός οικισμός με την αρχαία ονομασία Τρέσθενα (Τρίσθενα). 

Σκοπός είναι να αποκαλύπτουμε την αλήθεια, όχι να φτιάχνουμε αλήθειες όπως μας συμφέρουν, άλλωστε τίποτα δε μένει κρυφό!

Η ομάδα του KWR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.