Header pic

Pic

H νέα σαρκοφάγος κατασκευάζεται για το Τσερνόμπιλ

Το πρώτο στάδιο της κατασκευής της νέας ‏σαρκοφάγου, η οποία θα τοποθετηθεί πάνω από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Τσερνόμπιλ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα μέλη της επίλεκτης ομάδας...


...επιστημόνων και τεχνικών, που έχουν αναλάβει την κατασκευή της είναι ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα των εργασιών. (η σαρκοφάγος είναι αυτή που λειτουργεί σαν προστατευτικό κάλλυμα μεταξύ του ραδιενεργού τόπου και του κόσμου έξω από αυτή)

Το εργοτάξιο βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την υπάρχουσα σαρκοφάγο, η οποία όμως έχει υποστεί διάβρωση με το πέρασμα των ετών και την επίδραση της ραδιενέργειας.






Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες (Οκτώβριος 2015), η κατασκευή θα έχει ύψος 108 μέτρων, πλάτος 257 μέτρων και μήκος 150 μέτρων. Θα ζυγίζει περίπου 29.000 τόνους. Εκτιμάται πως θα «θωρακίσει» το σημείο για τα επόμενα 100 χρόνια. Η τωρινή σαρκοφάγος είχε σχεδιαστεί για να αντέξει μέχρι το 2016.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.