Header pic

Pic

Έργα ύδρευσης 10,7 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Τριπόλεως εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης χωριών του Δήμου Τρίπολης, δικτύου που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες και συνολικά ο προϋπολογισμός φτάνει τα 10,7 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης πεπαλαιωμένων, με απώλειες σημαντικών ποσοτήτων υδάτων και επικίνδυνων λόγω των αμιαντοσωλήνων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά και να επιτύχουμε οικονομία νερού», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της απόφασης ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την Πιάνα στην Τρίπολη, προϋπολογισμού 7.785.000 ευρώ, η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Κανδήλας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, του Σταδίου Τεγέας με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και των Ριζών Τεγέας με 900.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης προετοιμάζονται και άλλα σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή παράλληλου οδικού δικτύου για τον άξονα Κόρινθος - Τρίπολη και η περιμετρική οδός της Τρίπολης, με εκτιμώμενο κόστος πάνω από 12 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Λαγκάδια Γορτυνίας, που αποτελούν δυναμικό χειμερινό τουριστικό προορισμό και υπογράμμισε ότι «παραλάβαμε μια Περιφέρεια, όπου δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα για κανένα σχεδόν έργο. Πλέον έχουμε έτοιμο ένα σημαντικό depot έργων, προκειμένου να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους».

Τέλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με δηλώσεις του ανέφερε ότι με τα έργα αυτά κλείνει οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης, με την παροχή υγιεινού νερού, χωρίς μεγάλο κόστος για τους πολίτες και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.