Header pic

Pic

Αξίζει: Νούμερο ένα οι Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό

Την πρώτη θέση κατέκτησαν Έλληνες φοιτητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες από όλο τον κόσμο, για το μονοθέσιο που σχεδίασαν και κατασκεύασαν.

Το μονοθέσιο, που φέρει το όνομα “Χείρωνας”, ολοκληρώθηκε των περασμένο Ιούνιο. Η απονομή των βραβείων έγινε τον περασμένο μήνα στην πόλη Βαράνο της Ιταλίας και η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, ενώ τα σχέδια για τη νέα χρονιά είναι αισιόδοξα.

Πρόκειται για την Centaurus Racing Team, μία ομάδα 19 φοιτητών από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου που ιδρύθηκε το 2009, ύστερα από την πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών. Ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα και έχει ήδη πάρει μέρος και στα τρία αυτά επίπεδα του διαγωνισμού.

Οι διακρίσεις της ομάδας αυτής ξεκίνησαν το 2011, όταν κατέλαβε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια, όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η στην επιχειρηματική παρουσίαση.

Φέτος, όμως, η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη. Πέρα από το πρώτο βραβείο για την επιχειρηματική παρουσίαση, η ομάδα διακρίθηκε και στο αγώνισμα της ανάλυσης κόστους (Cost Report), λαμβάνοντας την 4η θέση. Επίσης, παρά την 30η θέση στο αγώνισμα της σχεδίασης, η ομάδα δέχτηκε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές του διαγωνισμού. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα μηχανικού της Ferrari, ο οποίος, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι φοιτητές της ομάδας, χαρακτήρισε τον «Χείρωνα» ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα ομάδας που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο του διαγωνισμού.

Επόμενος στόχος: η κατασκευή ενός νέου μονοθεσίου για την συμμετοχή της ομάδας σε ακόμη έναν διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2014.

Την Centaurus Racing Team απαρτίζουν: Στέφανος Αθανασιάδης, Κωνσταντίνα Γιακουμή, Πέτρος Επισκόπου, Ανδρέας Λεβεντάκης, Στέφανος Μανιός, Αγαπητός Διακογιάννης, Αθανάσιος Τσαπερλής, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Φώτης Καρδαράς, Κωνσταντίνος Ντόνας, Γεώργιος Τάτσιος, Στέλιος Κανελλόπουλος, Σταμάτης Κιακίδης, Κωνσταντίνος Πετριτσόπουλος, Δημήτρης Δατσογιάννης, Τάσος Σαμαράς, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Βασιλική Καλούτσα και Μύρων Παπαδημητράκης.

ΠΗΓΗ: pathfinder.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.