Header pic

Pic

«Ζητιάνους» αποκάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο Ρουμάνος Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ μέσα στη Βουλή!

Οι δηλώσεις του Ντάτσιαν Τσιόλος που έβαλαν «φωτιά» - Δεν το είπε, λέει ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ. Πρόκληση δίχως προηγούμενο από τον Ρουμάνο(πεινάλα) Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος στην αίθουσα της γερουσίας της Ελληνικής Βουλής αποκάλεσε του Έλληνες πολιτικούς «ζητιάνους».
και ποιοι είναι αυτοί που μας αποκαλούν ζητιάνους;;; η φυλή των ζητιάνων, μια φυλή, μία χώρα που πήρε το όνομα Ρουμανία, Ρομάνια κατά αυτούς... οι συνεχιστές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τρεμε Ιουστινιανέ!
Αν έχετε σύμπλεγμα κατωτερότητας ή νιώθετε μόνοι στη ζωή, σας απογοήτευσε η Ελλάδα ή είστε ψηφοφόροι του "Τ"Σύριζα ... συγγνώμη... άλλωστε τι κοστίζει στον προδότη να απαρνηθεί τα πιστεύω του, έλα τώρα εσύ ξέρεις... εσύ ψήφισες τον δικαιόρο με την φωροδιαφυγή... 1,000,000 Ευρώ! Δώσε μου 241,00 για την ΔΕΗ...please! Σε παρακαλώ, ε μοναδικέ σκεπόμενε ψηφοφόρε, εεε! αδερφέ του Χρυσόψαρού μου!
(η παράγραφος αυτή ανήκει στον MiC... έχει μαζέψει καρφιά για σταύρωση και δύο λίτρα βενζίνη 3,22 Ευρώ για κάψιμο!... επιθυμία, να ταφεί δίπλα στον παππού του, η γιαγιά του του φερόταν σκληρά)
ΗΜΑΡΤΟΝ! Όλοι οι Βαλκάνιοι έκρυβαν το σύμπλεγμα της κατωτερότητας και τώρα το έβγαλαν στην επιφάνεια! Για εσάς τους αθώους... Δείτε, απλά περίμεναν, όπως ο Αρουραίος το τυρί... μα δεν είδαν την φάκα! ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ!

Αναλυτικά, ο κ. Τσιόλος αποδεχόμενος την πρόσκληση των μελών της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου και της ευρωπαϊκών υποθέσεων παρέστη στην Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013. Ακούγοντας λοιπόν τις ενστάσεις αρκετών βουλευτών για τα προωθούμενα μέτρα είπε: «Τώρα μου λέτε όμως ότι δεν συμφωνούμε με την νέα ΚΑΠ. Θέλετε πάλι να έχουμε το ενιαίο μοντέλο με μια μορφή εκμετάλλευσης, μέση εκμετάλλευση, και οι υπόλοιπες θα πρέπει να είναι αντικείμενα εξαιρέσεων σαν να λέμε ότι γίνεται ανοχή για εσάς και πάντοτε να πηγαίνατε στο συμβούλιο και να ζητιανεύετε από τα άλλα κράτη μέλη που αντιπροσωπεύουν αυτό το κυρίαρχο μοντέλο. Να ζητάτε σαν ζητιάνοι εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας. Αυτό θελήσαμε να αποφύγουμε τώρα και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προσέγγιση».

Ο Επίτροπος εξήγησε ότι «Το βασικό μοντέλο ήταν μια οικογενειακή εκμετάλλευση, εμπορική εκμετάλλευση που παράγει για την αγορά, που διευρυνόταν από 10 εκτάρια σε 100 εκτάρια παρόλο που ήταν μια οικογενειακή εκμετάλλευση και όπως είπαν ορισμένοι από εσάς με ομαδοποίηση παραγωγών ή πολύ μεγάλους συνεταιρισμούς και η Ελλάδα βρισκόταν στο περιθώριο όλων αυτών και έπρεπε πάντα η Ελλάδα να ζητάει εξαιρέσεις από το κανόνα για να μπορέσει να στηρίξει τη γεωργία της» και πρόσθεσε: «Λοιπόν είπαμε μια κοινή γεωργική πολιτική επειδή έχουμε κοινό προϋπολογισμό κοινά διαχειριστικά μέτρα της αγοράς επειδή χρειάζεται διαφάνεια στην χρήση των προγραμμάτων γεωργικής ανάπτυξης, ώστε η κάθε χώρα να ξέρει τι θα κάνει και άλλη χώρα, επειδή βασιζόμαστε σε άμεσες πληρωμές που υπολογίζονται ανά εκτάριο, ανά στρέμμα επειδή είναι το μόνο στοιχείο για να πάρει κανείς ένα στοιχείο της γεωργίας που να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και αλλού και γίνεται λοιπόν υπολογισμός με βάση την παραγωγή. Εδώ ευνοούνται ορισμένα κράτη και άλλα κράτη δεν ευνοούνται.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δίπλα στον κ. Τσιόλος καθόταν ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος παρέμεινε «ασυγκίνητος» από τις ακραίες προκλήσεις.

Δεν το είπε, λέει ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ

«Ο Επίτροπος Τσιόλος, ήρθε στην χώρα μας, όπως τόνισε ο ίδιος ,σαν φίλος της Ελλάδας και με " γεμάτα χέρια", αφού η χώρα μας θα αποκομίσει από την Κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ) 20 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2014-2020», είπε ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της ΕΕ στην Ελλάδα.

«Κατά την συζήτηση με τους Έλληνες βουλευτές, η οποία εκτυλίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, δεν συγκράτησα τον χαρακτηρισμό "ζητιάνοι" που του αποδίδεται στην ελληνική μετάφραση, αφού ο Επίτροπος εκφραζόταν στα γαλλικά και παρακολουθούσα τις απαντήσεις που έδινε σε αυτή τη γλώσσα», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΕΕ στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Θέλω πάντως να υπογραμμίσω ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο Επίτροπος ήταν επί της ουσίας και πλήρεις σεβασμού προς τους Έλληνες βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων τον συνεχάρησαν μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης».

«Ο Επίτροπος εξήγησε ότι η αναμόρφωση της ΚΑΠ είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Ελλάδα διότι οι μικροί κλήροι που χαρακτηρίζουν την ελληνική γεωργία μπορούν πλέον να τυγχάνουν άμεσης χρηματοδότησης, γεγονός που απαλλάσσει την χώρα μας από διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο ΕΕ, για χρηματοδότηση κατ' εξαίρεση των μικρών κλήρων», σημείωσε, ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.