Καλύτερο το περπάτημα από το τρέξιμο

  • στις Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2013 -
  • 0 σχόλια

Βάλτε τα αθλητικά σας και βγείτε στους δρόμους...

Μισείτε το τρέξιμο αλλά λατρεύετε το περπάτημα; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Αρτηριοσκλήρωση, τη Θρόμβωση και την Αγγειακή Βιολογία, η μέτρια πεζοπορία και το έντονο τρέξιμο «μειώνουν με παρόμοιο τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, υπερχοληστερολεμίας, σακχαρώδους διαβήτη και στεφανιαίας νόσου».

Με άλλα λόγια, τουλάχιστον σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το περπάτημα είναι εξίσου αποτελεσματικό με το τρέξιμο, αναφορικά με την ανακούφιση από το άγχος, την υψηλή χοληστερόλη, τις καρδιακές ασθένειες και το διαβήτη.

Το τρέξιμο, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει το Mother Nature Network επικαλούμενο διάφορες έρευνες, μπορεί ακόμη να:

1. Στρεσάρει το ανοσοποιητικό σύστημα

2. Προκαλέσει βλάβες στην καρδιά

3. Προκαλέσει την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας

4. Προκαλέσει βλάβες στους χόνδρους των αρθρώσεων

5. Οδηγήσει σε εγκεφαλικό, αν κάποιος τρέχει όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες

pinnokio.gr


Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.