Header pic

Pic

ΑΡΚΑΔΙΑ: Καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Γορτυνίας για παραποίηση και νόθευση απόφασης

Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Βασίλης Κουρσαράκος, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας, για παραποίηση και νόθευση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η υπόθεση αφορά ένα παλαιό έργο ανάπλασης πλατείας στο χωριό Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου ύστερα από τρεις άγονους διαγωνισμούς, ο τέως δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να μην πάει σε απευθείας ανάθεση του έργου, αλλά να διεξάγει και τέταρτο διαγωνισμό. Η πρότασή του όμως δεν πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε το 2008 να μην διεξαχθεί εκ νέου διαγωνισμός.
 
Στη συνέχεια η απόφαση αυτή όταν στάλθηκε για έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία της - κρατικής τότε - Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση δεν είχε όλο το πρακτικό, αλλά περιελάμβανε μόνο το αποφασιστικό τμήμα.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2009, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, η οποία εκδικάστηκε προχθές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον τέως δήμαρχο Κλείτορος Βασίλη Κουρσαράκο.

Ο τέως δήμαρχος μετά την καταδικαστική απόφαση προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό και η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης.

Πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.