Header pic

Pic

H τριχόπτωση και οι 6 πληροφορίες που μάλλον δεν γνωρίζατε


Το κράνος προκαλεί τριχόπτωση; Οι φαλακροί άνδρες έχουν περισσότερη τεστοστερόνη; Ποια φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση; Γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να έχετε τα μαλλιά σας στη θέση τους.

Η τριχόπτωση συχνά οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές

Αν τελευταία παρατηρήσατε ότι τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να αραιώνουν είναι πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται στις ορμόνες σας. Στην περίπτωση αυτή η τριχόπτωση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιμένει και συνοδεύεται από αραίωση.
Αν χάνετε μέχρι 100 τρίχες την ημέρα, τότε αυτό είναι φυσιολογικό, αν όμως καθημερινά η απώλεια τριχών φθάνει σε διπλάσιο αριθμό απ' ό, τι στο παρελθόν και επιμένει για μεγάλο διάστημα θα πρέπει να δείτε γιατρό.
Ο σολομός και ο τόνος δυναμώνουν τα μαλλιά

Ο τόνος και ο σολομός έχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία δεν οφελούν μόνο την καρδιά σας, όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, αλλά είναι χρήσιμα και για τα μαλλιά σας. Μάλιστα στατιστικά, όσοι καταναλώνουν ψάρια έχει βρεθεί ότι παρουσιάζουν σε μικρότερο ποσοστό φαλάκρα σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Τα λιπαρά αυτά θεωρείται οτι βελτιώνουν την υγεία του δέρματός του τριχωτού της κεφαλής, και δυναμώνουν τα μαλλιά ενισχύοντας τους θύλακες της τρίχας στα μαλλιά μας. Υπαρχουν όμως και κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να τις περιορίσετε όπως, για παράδειγμα, τα λιπαρά. Οι άνδρες που τρώνε πολύ λιπαρά φαγητά έχει βρεθεί ότι εμφανίζουν πιο νωρίς φαλάκρα σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν λιπαρά τρόφιμα.
Οι φαλακροί άνδρες (δεν) έχουν περισσότερη τεστοστερόνη
Παρόλο που αυτή η άποψη είναι αρκετά διαδεδομένη, η αλήθεια είναι ότι οι φαλακροί δεν έχουν περισσότερες ανδρικές ορμόνες (κυρίως τεστοστερόνη) σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Πρόκειται για μια θεωρία που δεν επαληθεύεται επιστημονικά καθώς όπως εξηγούν οι ειδικοί η τριχόπτωση δεν εξαρτάται ιδιαίτερα από την ποσότητα των ανδρογόνων. Σημαντικό ρόλο για την εμφάνιση της παίζει η κληρονομικότητα, η οποία μπορεί να προδιαθέτει σε κάποια ευαισθησία στα ανδρογόνα.

Το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι φυσιολογική

Σε πολλά άτομα παρουσιάζεται αυξημένη τριχόπτωση το φθινόπωρο και την άνοιξη, και αυτό το φαινόμενο θεωρείται φυσιολογικό. Η εποχιακή τριχόπτωση είναι παροδική και δεν πρέπει να προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία, αφού εντάσσεται στη διαδικασία ανανέωσης των μαλλιών.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές σε ορισμένους ανθρώπους η ανανέωση των μαλλιών έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο έντονη το φθινόπωρο και την άνοιξη. Αν όμως η τριχόπτωση επιμένει πάνω από μερικούς μήνες ή είναι πολύ έντονη θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο γιατί μπορεί να οφείλεται σε άλλες αιτίες. (αν παρατηρήσετε, το φθινόπωρο οι φαρμακευτικές και οι εταιρείες cosmetics διαφημίζουν προϊόντα τριχόπτωσης συνέχεια σε φαρμακεία, περιοδικά και τηλεόραση)

Τα Φάρμακα για την τριχόπτωση μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία

Πράγματι κάποια φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η μείωση της λίμπιντο σε ορισμένους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine. Συνήθως πρόκειται για τα ίδια φάρμακα που δίνονται για την θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη.
Το πρόβλημα ωστόσο της στυτικής δυσλειτουργίας στην περίπτωση που οφείλεται στη λήψη φαρμάκων είναι παροδικό και η τριχόπτωση σταματάει με την διακοπή τους. Αν λαμβάνετε τέτοια φάρμακα και παράλληλα εμφανίσετε στυτική δυσλειτουργία, μιλήστε με το γιατρό που σας τα έδωσε καθώς ενδέχεται είτε να τα αλλάξει, είτε να μειώσει τη δοσολογία.
Το κράνος δεν προκαλεί τριχόπτωση

Αν αποφεύγετε το κράνος, όταν οδηγείτε μηχανή, με το σκεπτικό ότι μπορεί να πάθετε τριχόπτωση, το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκθέτετε σε κίνδυνο τη ζωή σας, χωρίς βέβαια να προστατεύετε τα μαλλιά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για έναν διαδεδομένο μύθο. Η θεωρία αυτή δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κράνος δεν επηρεάζει την διαδικασία παραγωγής της τρίχας. Το ίδιο ισχύει και για το συχνό λούσιμο, τη χρήση τζέλ και το πιστολάκι για τα μαλλιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.