Header pic

Pic

Who is Italia??? Ποδόσφαιρο κυρίες μου... (μην ενοχλείστε)

Οι Ιταλοί αυτοκτόνησαν (2-2 με Αρμενία) και χάρισαν στην Ελβετία τη θέση τους ως επικεφαλής ομίλου στο Μουντιάλ. «Κηδεία» των Ολλανδών στους Τούρκους. Ολα τα αποτελέσματα …


Λίγες μέρες μετά την εκδίκηση σε βάρος της Δανίας, η Ιταλία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό για τον εαυτό της. Οι 4 φορές πρωταθλητές κόσμου παρατάχθηκαν με 9 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς από τον Τσέζαρε Πραντέλι και με το 2-2 που παραχώρησαν στην Αρμενία, έχασαν το δικαίωμα να είναι επικεφαλής ομίλους στο Mundial της Βραζιλίας. Τη θέση των Ατζούρι θα πάρει η Ελβετία που νίκησε 1-0 την Σλοβενία.

Η φιναλίστ του Euro 2012 έκανε σούπερ δοκιμές στο «Σαν Πάολο», γεγονός που τελικά πλήρωσε, όμως αν λάβει κανείς υπόψη του το πόσο δυσκολεύεται στους ομίλους των μεγάλων διοργανώσεων, το κακό είναι μικρό. Οι Αρμένιοι προηγήθηκαν στο 5' μετά το λάθος του Ακουιλάνι και το τελείωμα του Μοβισιάν, που νίκησε τον Μαρκέτι, με την Ιταλία να ισοφαρίζει με κεφαλιά του Φλορέντσι στο 24' ύστερα από την ασίστ του Ινσίνιε (1-1). Ο νεαρός άσος της Νάπολι, αγωνιζόμενος μέσα στο σπίτι του, στο «Σαν Πάολο» έκανε εξαιρετική εμφάνιση και είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξανά στο 70' με γκολ του Χένρικ Μχιταριάν (1-2), με τους Ατζούρι να παραμένουν αήττητοι σε προκριματικά Mundial και Euro για 40ο ματς μετά το γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι (είχε μπει αλλαγή) έπειτα από την όμορφη πάσα του Πίρλο (2-2). 

Λιοντάρια στο Μουντιάλ!
Η Αγγλία επιβλήθηκε 2-0 της Πολωνίας στο Λονδίνο και σφράγισε την παρουσία της στα τελικά της Βραζιλίας. Το βράδυ εξελίχθηκε ιδανικά για τους Άγγλους, με τους Ρούνεϊ και Τζέραρντ και πετυχαίνουν τα γκολ της νίκης. Οι παίκτες του Χόντγκσον ήταν καλύτεροι, όμως αρκετές φορές έδειξαν νευρικότητα στις αντεπιθέσεις των Πολωνών, με τον Λεβαντόφσκι να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία για το 0-1.

Με τους Μπέινς και Τάουνσεντ να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά, τα Λιοντάρια προσπαθούσαν, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ. Τελικά, τα κατάφεραν στο 41’, με τον κορυφαίο του γηπέδου Ρούνεϊ να κάνει το 1-0 για το 7ο γκολ του στα τελευταία 6 παιχνίδια προκριματικών και 38ο συνολικά! Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Άγγλους να πιέζουν, όμως όταν δεν βρήκαν το γκολ και αγχώθηκαν ξανά. Ο Λεβαντόφσκι απείλησε ξανά τον Χαρτ, πριν οι γηπεδούχοι ανεβάσουν ρυθμό μετά το 65’, έχασαν ευκαιρίες και τελικά σφράγισαν τη νίκη στο 88’, με τον Τζέραρντ να κάνει το τελικό 2-0. 


Στα μπαράζ με …8άρα η Ουκρανία
Φυσικά, το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής. Η Ουκρανία ήθελε μόνο νίκη επί του Σαν Μαρίνο εκτός έδρας, ενώ είχε και το μυαλό στην Αγγλία, ελπίζοντας σε γκέλα των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Φομένκο τελείωσαν από νωρίς το παιχνίδι, όμως το τελευταίο σφύριγμα τους άφησε με μία πικρή γεύση, καθώς έμειναν στη δεύτερη θέση, παρά το εμφατικό 8-0. Το σκορ στο 20’ ήταν ήδη 0-3 με γκολ των Σελεζνιόβ (13’ με πέναλτι και 19’) και Ντέβιτς (15’) και φυσικά όλα είχαν τελειώσει με το …καλησπέρα.

Οι Οικρανοί αποφάσισαν να ανεβάσουν ξανά ρυθμό, ήταν ορεξάτοι στην επανάληψη και με το σκορ στο 0-5 πλέον με γκολ των Ντέβιτς (51’) και Γιαρμολένκο (55’) στο 56’ ο Παλάτσι αποβλήθηκε, αφήνοντας το Σαν Μαρίνο με 10 παίκτες. Ο Ντέβιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 0-6, με τους Μπέζους (66’) και Μάντζιουκ (90’) να κάνουν το τελικό 0-8, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντελα Βάλε στο 90' με δεύτερη κίτρινη. 


«Αντίο» με συντριβή για Μαυροβούνιο
Η απογοήτευση για τους Μαυροβούνιους ήταν εμφανής, καθώς το …τρένο των μπαράζ είχε χαθεί. Έτσι, κίνητρο δεν υπήρχε στο παιχνίδι με την Μολδαβία, κάτι που οι παίκτες του Μπρνόβιτς φρόντισαν να κάνουν …εμφανές. Ηττα και συντριβή με 2-5. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη (πέραν του Σαν Μαρίνο) και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Το σκορ άνοιξε στο 28’ ο Αντόνιουτς για το 0-1, με τον Γιόβετιτς να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 55’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά το παιχνίδι και ακολούθησε …καθύζηση, με τους Αρμάς (62’), Σιντορένκο (64’), Ιονίτσα (73’) και Αντόνιουτς (89’) να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 1-5, για να κάνει ο τελικό 2-5 ξανά ο Γιόβετιτς στο 90+1’ …

Κορυφαία στιγμή για Ελβετία
Στη Βέρνη η Ελβετία δεν είχε θέμα με την πρόκριση. Αυτή την είχε κατακτήσει και μαθηματικά από την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, κόντρα στη Σλοβενία που έπαιζε τα ρέστα της για τη 2η θέση, δεν είχε σκοπό να χαριστεί. Το γκολ του Γκρανίτ Σάκα στο 74' που χάρισε τη νίκη με 1-0, ήταν τεράστιας σημασίας, καθώς έστελνε τους νικητές στις πρώτες 10 χώρες του ranking της ΦΙΦΑ. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει πως οι Ελβετοί θα βρεθούν στην κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ ως επικεφαλής, κάτι που αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. 

Αδύναμη η Σουηδία
Χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Σουηδία προηγήθηκε 2-0 εντός έδρας κόντρα στην Γερμανία, όμως δέχθηκε πέντε γκολ και ηττήθηκε (3-5) κάτι που σημαίνει ότι έχασε τη θέση της στους ισχυρούς των μπαράζ από την Ουκρανία. Απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Αντρέ Σίρλε, που έγινε ο 5ος Γερμανός που κάνει χατ τρικ εκτός έδρας στα προκριματικά! Τους 100 αγώνες με το Εθνόσημο έφτασε ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, που έγινε μόλις ο 8ος που κάνει κάτι τέτοιο. Στο ματς του πρώτου γύρου τα Πάντσερ είχαν προηγηθεί 4-0 και η Σουηδία γύρισε τον αγώνα σε 4-4 σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτή ήταν η σειρά της Γερμανίας να κάνει ανατροπή παρότι μέχρι το 45' έχανε καθαρά από τα γκολ των Χίσεν (6') και Κατσανίκλιτς (42'). Στο 45' ο σε μαγική φόρμα, Οζίλ, μείωσε σε 2-1 και στο 53' ο Γκέτσε ισοφάρισε. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα έπιασε δουλειά ο Σίρλε που σκόραρε στο 57', το 66' και το 76', ενώ ενδιάμεσα είχε πετύχει ξανά τέρμα ο Χίσεν (69') για τους γηπεδούχους.

Στον …κουβά η Βουλγαρία, έφαγε το «μπισκότο» η Δανία
Ηταν μία από τις πιο αμφίρροπες μάχες στα προκριματικά, με την Βουλγαρία να θέλει νίκη εντός κόντρα στους Τσέχους και τους Δανούς να βάλουν όσο πιο πολλά γκολ στην Μάλτα εντός για να περάσουν στο Νο2 στη διαφορά. Οι Σκανδιναβοί άρχισαν από νωρίς να βομβαρδίζουν και σταμάτησαν στο 6-0 κόντρα στην αδύναμη αντίπαλό τους και όλα πήγαν όπως τα ήθελαν στην άλλη αναμέτρηση, αφού οι Τσέχοι χωρίς να είναι καλύτεροι προηγήθηκαν και κράτησαν τελικά τη νίκη στην Βουλγαρία (0-1). Κι όμως οι Δανοί παρότι τερμάτισαν τελικά 2οι, δεν θα πάνε καν στα μπαράζ! Αυτό γιατί η Ισλανδία πήρε την ισοπαλία (1-1) που ήθελε στην Νορβηγία και τους άφησε να είναι η χειρότερη δεύτερη ομάδα των προκριματικών. Ολα αυτά εξαιτίας της ισοπαλίας στο 91' (2-2) με την Ιταλία την προτελευταία αγωνιστική … 


Στα μπαράζ οι Ισλανδοί
Η ήττα της Σλοβενία στην Ελβετία σήμαινε ταυτόχρονα και την παρουσία της Ισλανδίας στη 2η θέση του 5ου ομίλου. Ωστόσο, οι Ισλανδοί με το 1-1 (30' Μπράατεν-12' Σίγκθορσον) που πήραν στο Όσλο από τη Νορβηγία, κατάφεραν να αφήσουν ως χειρότερη 2η των ομίλων τη Δανία και να βρεθούν στην κληρωτίδα της Πέμπτης. Μάλιστα εάν οι Βίκινγκς κάνουν το θαύμα και προκριθούν στο Μουντιάλ, θα γίνουν η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό (μόλις 315.000) που θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Πρόκριση με 200άρα

Μαθηματικά δεν είχε περάσει η Ισπανία. Δεν υπήρχε όμως καμία περίπτωση να μην κάνουν δώρο στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε για το 200ό ματς του ως εκλέκτορας το εισιτήριο για τη Βραζιλία. Ο Ισπανός ομοσπονδιακός έκανε τις αλχημείες του στην 11άδα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Φούριας Ρόχας να περάσουν ένα πολύ εύκολο βράδυ κόντρα στη Γεωργία. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε ένα φουλ βράδυ και ήταν πολύ καλός, κρατώντας το σκορ στο χαμηλό 2-0. Ο Νεγρέδο άνοιξε το σκορ (25') και λίγο αργότερα σημάδεψε και το δοκάρι. Το σκορ ντουμπλάρισε ο Μάτα (60') τέσσερα μόλις λεπτά αφότου είχε μπει στο παιχνίδι (τα 6 από τα 9 γκολ του με την Εθνική τα έχει βάλει ως αλλαγή), στέλνοντας την χώρα του επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ.

Το φόβητρο στους ανίσχυρους
Οι Γάλλοι γκρίνιαζαν όλη τη βδομάδα για τον τρόπο που η ΦΙΦΑ αξιολογεί το ranking της, το οποίο τους φέρνει στους ανίσχυρους για την κλήρωση των μπαράζ. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να διαλύσουν τη Φινλανδία με 3-0. Ο Ριμπερί (8') με τρομερό σουτ (οριζόντιο δοκάρι και μέσα) άνοιξε το λογαριασμό. Λίγο αργότερα ο Νασρί είδε τη σέντρα του να κοντράρει σε αντίπαλο και να σταματάει στο δοκάρι. Το δεύτερο γκολ άργησε πάντως να μπει και χρειάστηκε η βοήθεια του Τοΐβιο (76') που με το πόδι του έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά την κεφαλιά του Ζιρού. Στο 87' ήρθε και η στιγμή του Μπενζεμά να σκοράρει μετά από περίπου 1.000 λεπτά χωρίς γκολ με τους Τρικολόρ.





Τη ζημιά η …αδιάφορη Ολλανδία
Η Ολλανδία δεν είχε κανένα βαθμολογικό όφελος, η Τουρκία ήθελε μόνο τη νίκη για να δώσει το παρών στα μπαράζ κι όμως …Οι παίκτες του Φαν Χάαλ με δύο γρήγορα γκολ σε κάθε 45λεπτο έφυγαν με νίκη 2-0 από την Κωνσταντινούπολη, στέλνοντας στο καναβάτσο τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τους Οράνιε, όταν στο 8’ ο Ρόμπεν εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Βολκάν για το 0-1. Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Τερίμ να μην ξεπερνούν το σοκ και τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρίες, με το γκολ του Φαν Πέρσι στο 12’ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Έπρεπε να ξεπεράσουμε το 20’ για να ισορροπήσουν οι γηπεδούχοι, που διαμαρτυρήθηκαν - δίκαια - για πέναλτι σε χέρι του Γιάνμαατ, πριν χάσουν τις πρώτες καλές ευκαιρίες με Τοπάλ (25’) και Αρντά (26’, 27’).

Μπουλούτ (40’) και Σνάιντερ (40’) πλησίασαν στο γκολ, πριν ο τελευταίος τελειώσει το παιχνίδι με το ξεκίνημα της επανάληψης. Μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ο μέσος της Γαλατάσαραϊ τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-2 και δεν το πανηγύρισε …Η συνέχεια βρήκε τους Τούρκους να προσπαθούν, όμως να μην …μπορούν. Λενς (55’), Τόρε (65’), Αρντά (71’), Ρόμπεν (76’) και Σαχάν (90+1’) πλησίασαν στο γκολ, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.

«Πάρτι» στην Ρουμανία!
Η Ολλανδία της έκανε το …δώρο και η Ρουμανία με τη νίκη της 2-0 επί της Εσθονίας στο Βουκουρέστι θα δώσει το παρών στην κλήρωση για τα μπαράζ στο γκρουπ των αδυνάτων. Δεν ήταν όλα …ρόδινα πάντως για τους παίκτες του Πιτούρκα, καθώς μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και μόνο λόγω της αστοχίας του Βασίλιεβ (18’) και της απόκρουσης του Ταταρουσάνου στην προσπάθεια του Κινκ (23’) δεν βρήθηκαν πίσω στο σκορ. Εκεί, όμως, που οι Εσθονοί έψαχαν το γκολ το βρήκαν οι Ρουμάνοι.

Ο Στάνκου αρχικά προειδοποίησε (25’) και στο 30’ κέρδισε πέναλτι, για να κάνει ο Μαρικά το 1-0! Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να πιάνουν ρυθμό και τον Μαρικά να φτάνει κοντά στο γκολ (36’, 39’), χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η επανάληψη ξεκίνησε και πάλι με τεράστια ευκαιρία για τους Εσθονούς με τον Κινκ (49’), πριν οι Ρουμάνοι ανεβάσουν και πάλι την απόδοσή τους μετά το 60’. Μετά τις ευκαιρίες του Γκρόζαν (68’, 76’), ήρθε ο Μαρικά να κάνει το 2-0 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μάτσελ και να τελειώσει το παιχνίδι!

Το …χρέος της η Ουγγαρία
Οι Ούγγροι μόνο με …θαύμα θα κατακτούσαν τη δεύτερη θέση και χωρίς να ικανοποιήσουν επιβλήθηκαν 2-0 της Ανδόρας. Μετά την …ντροπή του 1-8 από την Ολλανδία ο Γκσάμπι έκατσε για πρώτη - και πιθανότατα τελευταία - φορά στον πάγκο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά, να χάνουν ευκαιρίες με τους Στίμπερ, Κόμαν και Νίκολιτς, πριν οι φιλοξενούμενοι απειλήσουν για πρώτη φορά στο 30’ με τον Πέπε. Κάπου εκεί οι οπαδοί άρχισαν να γκρινιάζουν, όμως μάταια καθώς στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Μαρτίνεθ να φτάνει μία ανάσα από το 0-1 και στιγμές αργότερα τον Νίκολιτς να κάνει το 1-0 στο 51’! Σάλαϊ (65’) και Μαρτίνεθ (71’) έφτασαν μία ανάσα από το 2-0 και το 1-1 αντίστοιχα, με την Ουγγαρία να «καθαρίζει» τελικά το παιχνίδι στο 76’ με αυτογκόλ του Λίμα. Η Ανδόρα τελείωσε το παιχνίδι και με 10 παίκτες, με τον Νικολάς να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη στο 88’.

Τα πάντα όλα ο Μουτίνιο
Η παρουσία της Πορτογαλίας στους ισχυρούς της κληρωτίδας των μπαράζ την Πέμπτη ήταν κλειδωμένη. Οι Ιβηρες δεν περίμεναν την αναμέτρηση με το Λουξεμβούργο για να μάθουν τα ευχάριστα. Ωστόσο, ακόμα και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν χαρίστηκαν στον αδύναμο αντίπαλο τους που θα μπορούσε να έχει δεχτεί πολλά περισσότερα από το τελικό 3-0. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ηρωική προσπάθεια να μην διασυρθούν, καθώς από το 28' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Γιοακίμ). Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν αναμφίβολα ο Ζοάο Μουτίνιο που τα έκανα πραγματικά όλα και και έφτιαξε με δικές του ασίστ και τα τρία γκολ των Βαρέλα (30'), Νάνι (37') και Πόστιγκα (79').

Φινάλε με βαθμό η Κύπρος
Με σχετικά θετικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά η Κύπρος που παραχώρησε μεν 0-0 στην Αλβανία, αλλά πήρε βαθμό μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντως καλύτεροι και είχαν τις περισσότερες καλές στιγμές, με τους Κύπριους να βελτιώνουν την εικόνα τους στην επανάληψη. Ηταν ο 5ος βαθμός για τους γηπεδούχους που τερμάτισαν στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου και μάλιστα ήταν οι μοναδικοί που είχαν μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Ντόσα, Α. Χαραλάμπους, Βασιλείου, Λαμπάν, Νικολάου, Εφραίμ, Αλεξάνδρου (45' Αλωνεύτης), Σωτηρίου (86' Αβραάμ), Μυτίδης (65' Πάβλου).

Πρώτη και καλύτερη η Ρωσία
Στην ομάδα του Φάμπιο Καπέλο αρκούσε η ισοπαλία στο Μπακού με το Αζερμπαϊτζάν για να σφραγίσει και τυπικά την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στο Mundial και αυτή πήρε (1-1) παραμένοντας πάνω από την Πορτογαλία που πάει σε μπαράζ για την πρόκριση στο Mundial. Οι Ρώσοι κρατούσαν μέχρι το 90' το …ιταλικό διπλό (16' Ανιουκόφ), όμως οι γηπεδούχοι που έπαιζαν από το 73' με δέκα παίκτες(Μενβέντεβ) ισοφάρισαν στο 90' με τον Γιαβάντοφ. Αυτή είναι η 10η πρόκριση της Ρωσίας σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου (συμπεριλαμβανομένων αυτών της Σοβιετικής Ενωσης) και 1η από το 2002. Η ομάδα του Καπέλο έγινε η 15η ομάδα που κλείνει εισιτήριο για Βραζιλία.


Πηγή: pathfinder.gr korakovouniradio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.