Header pic

Pic

Αυτοκινητόδρομος Άστρους-Τρίπολης. Τέλος Απριλίου το τμήμα Κουμπίλα - Λουλούδι

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης γέφυρας, μεγάλου ύψους και η ολοκλήρωση του τμήματος «ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ» επί του δρόμου Τρίπολης- Άστρους, στη θέση Κουμπίλα δίνοντας τέλος στις υποθέσεις ότι το έργο έχει μείνει στάσιμο για καιρό.

Ο οδικός αυτός άξονας και οι παρεμβάσεις θα οδηγήσουν στην μείωση της χρονικής απόστασης Τρίπολης - Άστρους και θα φέρουν πιο κοντά την παραλιακή Κυνουρία στους επισκέπτες ολόκληρης της Πελοποννήσου αναπτύσσοντας έτσι περισσότερο την τουριστική κίνηση της Κυνουρίας.

Λόγω του μεγάλου ύψους τοποθετήσεως των δοκών αυτών και του βάρους αυτών, ήταν επιβεβλημένη η χρήση ειδικού μηχανήματος (caro varo) για την τοποθέτησή τους. Εξαιτίας προβλημάτων που προκλήθηκαν αρχές Σεπτεμβρίου κατά την τοποθέτηση του 5ου δοκαριού του δεύτερου ανοίγματος το μηχάνημα αστόχησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος παρασέρνοντας όχι μόνο το 5ο δοκάρι αλλά και το ήδη τοποθετημένο 4ο.
Οι εργασίες είχαν υποχωρήσει, ωστόσο με τη βοήθεια μηχανημάτων οι δοκοί τοποθετήθηκαν για την κατασκευή της δεύτερης γέφυρας, να σημειώσουμε ότι η καθυστέρηση δεν επιβαρύνει με ούτε ένα ευρώ το δημόσιο.
Σήμερα πλέον τοποθετήθηκαν όλα τα εναπομείναντα δοκάρια (μαζί και τα 2 καταστραφέντα με δαπάνες του εργολάβου) και ολοκληρώνεται και η σκυροδέτηση του καταστρώματος.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι η κυκλοφορία πλέον καθίσταται ασφαλέστερη αλλά και κερδίζεται χρόνος, αφού παρακάμπτεται τμήμα του παλιού δρόμου.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σημαντική επίλυση προβλημάτων κυκλοφορίας και χρόνου, για τον πληθυσμό και του Άστρους και της Τρίπολης, αλλά και όλων των περαστικών οδηγών, όπου για χρόνια επιθυμούσαν την ολοκλήρωσή του.

Για τις υπολειπόμενες εργασίες ήτοι ασφαλτικά και πράσινο, λόγω της χειμερινής περιόδου θα αποπερατωθούν μέχρι τέλος Απριλίου φτάνοντας λοιπόν άμεσα η στιγμή που η Κυνουρία, έρχεται πιο κοντά στο Δήμο Τρίπολης.


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.