Header pic

Pic

Μια εξόρμηση στον χιονισμένο Πραστό (φώτο)

 Ο Πάρνωνας είναι ένα από τα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας. Διαθέτει μια σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει κάθε επισκέπτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφθεί. Ειδικά το χειμώνα η χιονισμένη φύση δημιουργεί τοπία μοναδικής αισθητικής που μαγεύουν όποιον τα αντικρίζει.

  Την ευκαιρία που μας έδωσε ο καιρός και έριξε τα πρώτα χιόνια στην περιοχή αρπάξαμε και επισκεφτήκαμε τον ιστορικό Πραστό Κυνουρίας. Οι δεσμοί μου με τον Πραστό είναι γνωστοί καθότι  είναι η καταγωγή μου από εκεί λόγω μητέρας και παππούδων. Τα όμορφα παιδικά καλοκαίρια που έζησα μέχρι τα 16-17 (μετά προτιμήσαμε τις παραλίες) και το σπίτι που διαθέτω κληρονομιά από τον παππού Ηλία Δημητρίου Βάσσο με κάνουν συχνό επισκέπτη. Έτσι λοιπόν πήρα το αμάξι μου ανηφόρισα για την Χώρα. Αφού έφτασα στην αρχή του χωριού στάθηκα να βγάλω μια φωτογραφία το χωριό με την μοναδική ομορφιά του τώρα το χειμώνα. Στην συνέχεια αφού πήγα μέσα στην Χώρα (και όχι χωριό γιατί μόνο χωριό δεν είναι) άφησα το αμάξι και έκανα μια βόλτα στο Κάστρο και στα γύρω δρομάκια. Μια φανταστική και όμορφη εικόνα από το χιονισμένο τοπίο. Είμαι από τους τυχερούς που για να πιουν ένα καφέ και να ξεκουραστούν λίγο μετά την βόλτα τους κατέφυγα στο σπίτι μου καθώς τον χειμώνα ο Πραστός ερημώνει. Βέβαια υπάρχει και το γραφικό καφενείο του "Σαντράνια" αλλά και εκεί βρήκαμε κλειστά. Εννοείται ότι και η φωτογραφική μηχανή έκανε την δουλειά της και βγάλαμε και όμορφες φωτογραφίες τις οποίες και σας παραθέτουμε παρακάτω.
 Ελπίζουμε πάντως και σε νέα χιόνια για ακόμα περισσότερη απόλαυση της Χώρας...









Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.