Header pic

Pic

ο Χαμένος Κόσμος - Πλανήτης Άρης

Μπορεί να έχετε ακούσει πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ο Άρης μάλλον να έμοιαζε περισσότερο με τη Γη τώρα , με τα σύννεφα και τους ωκεανούς και μία πολύ παχύτερη ατμόσφαιρα . Μπορεί ακόμη και να είχε κάποιο είδος των μικροβίων . Αλλά τώρα είναι μια άγονη , κατεψυγμένη έρημος.

Τι συνέβη λοιπόν ; Πού πήγε ο αέρας και το νερό;

Η NASA εγκαινιάζει ένα νέο διαστημικό σκάφος για να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά έγινε. Λέγεται MAVEN , που θα προσπαθήσει να πετάξει στον  Άρη και θα εξετάσει την ατμόσφαιρα του. Είναι η πρώτη αποστολή που αφιερώνεται στη μελέτη της ανώτερης ατμόσφαιρας του κόκκινου πλανήτη .

«Περιμένουμε να μάθουμε πώς λειτουργεί ο σύγχρονος Άρης , πραγματικά θα δείτε αναλυτικά το κλίμα του, θα κατανοήσουμε πώς η ατμόσφαιρα χάθηκε στο διάστημα.
Πως ο Άρης μπορεί να έχει χάσει το μαγνητικό πεδίο του, θα λάβουμε αυτές τις πληροφορίες και θα χαρτογραφήσουμε πίσω στο χρόνο », δήλωσε στη NASA ο Τζέιμς Garvin .

Η απογείωση του MAVEN έγινε τη Δευτέρα , 18 Νοεμβρίου στις 1:28 μ.μ. ET από το Canaveral Air Force Station Cape στη Φλόριντα . Ένας πύραυλος United Launch Alliance Atlas V ξεκίνησε με τον ανιχνευτή στο διάστημα για ένα ταξίδι 10 μηνών στον Άρη . Είναι προγραμματισμένο να φτάσει 22 Σεπ 2014, ο ηλιακός ιχνηλάτης που είναι περίπου στο μήκος του σχολικού λεωφορείου - 11,43 μέτρα-  ζυγίζει περίπου 2.454 kg.
Τι σκότωσε τον Άρη; Με το νέο διαστημικό σκάφος θα μάθετε στοιχεία εξερευνώντας την ανώτερη ατμόσφαιρα και την επιρροή της στο περιβάλλον του Άρη , είπε ο κύριος ερευνητής Bruce Jakosky , από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο , στην ιστοσελίδα του NASA .

Λέει ότι είναι « ενθουσιασμένος που προχωρούμε ένα βήμα στο μονοπάτι, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το αν υπήρξε ποτέ ζωή στον Άρη . "
Η ομάδα Jakosky θα χρησιμοποιήσει τρεις τύπους οργάνων του διαστημικού σκάφους για να προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε τρεις βασικούς στόχους :
  • Καθορίστε τη σύνθεση της ανώτερης ατμόσφαιρας του Άρη
  • Καθορίστε πόσο γρήγορα ο Άρης χάνει ό, τι έχει απομείνει από την ατμόσφαιρα
  • Καθορίστε την ιστορία της ατμόσφαιρας

 
Ο MAVEN δεν θα κάνει μία δροσερή , τολμηρή προσγείωση , όπως το Mars Rover Curiosity , το οποίο έχει στον Άρη για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα . Αντ 'αυτού, θα θέσει σε τροχιά μεταξύ του χαμηλού των περίπου 150 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια έως το υψηλό των περίπου 6.000 χιλιόμετρα. Επίσης, θα κάνει πέντε καταδύσεις , που θα το φέρουν τόσο χαμηλά 125 χιλιόμετρα σε υψόμετρο .  
Η NASA αναφέρει ότι η αποστολή θα κοστίσει 671 εκατομμύρια δολάρια .

ΠΗΓΗ: cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.