ο Χαμένος Κόσμος - Πλανήτης Άρης

  • στις Κυριακή, Δεκεμβρίου 08, 2013 -
  • 0 σχόλια
Μπορεί να έχετε ακούσει πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ο Άρης μάλλον να έμοιαζε περισσότερο με τη Γη τώρα , με τα σύννεφα και τους ωκεανούς και μία πολύ παχύτερη ατμόσφαιρα . Μπορεί ακόμη και να είχε κάποιο είδος των μικροβίων . Αλλά τώρα είναι μια άγονη , κατεψυγμένη έρημος.

Τι συνέβη λοιπόν ; Πού πήγε ο αέρας και το νερό;

Η NASA εγκαινιάζει ένα νέο διαστημικό σκάφος για να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά έγινε. Λέγεται MAVEN , που θα προσπαθήσει να πετάξει στον  Άρη και θα εξετάσει την ατμόσφαιρα του. Είναι η πρώτη αποστολή που αφιερώνεται στη μελέτη της ανώτερης ατμόσφαιρας του κόκκινου πλανήτη .

«Περιμένουμε να μάθουμε πώς λειτουργεί ο σύγχρονος Άρης , πραγματικά θα δείτε αναλυτικά το κλίμα του, θα κατανοήσουμε πώς η ατμόσφαιρα χάθηκε στο διάστημα.
Πως ο Άρης μπορεί να έχει χάσει το μαγνητικό πεδίο του, θα λάβουμε αυτές τις πληροφορίες και θα χαρτογραφήσουμε πίσω στο χρόνο », δήλωσε στη NASA ο Τζέιμς Garvin .

Η απογείωση του MAVEN έγινε τη Δευτέρα , 18 Νοεμβρίου στις 1:28 μ.μ. ET από το Canaveral Air Force Station Cape στη Φλόριντα . Ένας πύραυλος United Launch Alliance Atlas V ξεκίνησε με τον ανιχνευτή στο διάστημα για ένα ταξίδι 10 μηνών στον Άρη . Είναι προγραμματισμένο να φτάσει 22 Σεπ 2014, ο ηλιακός ιχνηλάτης που είναι περίπου στο μήκος του σχολικού λεωφορείου - 11,43 μέτρα-  ζυγίζει περίπου 2.454 kg.
Τι σκότωσε τον Άρη; Με το νέο διαστημικό σκάφος θα μάθετε στοιχεία εξερευνώντας την ανώτερη ατμόσφαιρα και την επιρροή της στο περιβάλλον του Άρη , είπε ο κύριος ερευνητής Bruce Jakosky , από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο , στην ιστοσελίδα του NASA .

Λέει ότι είναι « ενθουσιασμένος που προχωρούμε ένα βήμα στο μονοπάτι, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το αν υπήρξε ποτέ ζωή στον Άρη . "
Η ομάδα Jakosky θα χρησιμοποιήσει τρεις τύπους οργάνων του διαστημικού σκάφους για να προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε τρεις βασικούς στόχους :
  • Καθορίστε τη σύνθεση της ανώτερης ατμόσφαιρας του Άρη
  • Καθορίστε πόσο γρήγορα ο Άρης χάνει ό, τι έχει απομείνει από την ατμόσφαιρα
  • Καθορίστε την ιστορία της ατμόσφαιρας

 
Ο MAVEN δεν θα κάνει μία δροσερή , τολμηρή προσγείωση , όπως το Mars Rover Curiosity , το οποίο έχει στον Άρη για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα . Αντ 'αυτού, θα θέσει σε τροχιά μεταξύ του χαμηλού των περίπου 150 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια έως το υψηλό των περίπου 6.000 χιλιόμετρα. Επίσης, θα κάνει πέντε καταδύσεις , που θα το φέρουν τόσο χαμηλά 125 χιλιόμετρα σε υψόμετρο .  
Η NASA αναφέρει ότι η αποστολή θα κοστίσει 671 εκατομμύρια δολάρια .

ΠΗΓΗ: cnn.com

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.