Header pic

Pic

Η μεγάλη αντίθεση:Μαθητές στη Γουινέα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για να μελετήσουν;

Στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, μόνο το 5% των κτηρίων έχει παροχή ρεύματος. Πολλές περιοχές στη χώρα δεν έχουν καθόλου ηλεκτρισμό.

Το αεροδρόμιο Conakry International, στην πρωτεύουσα Κονακρί, είναι ένα από τα λίγα κτήρια που έχει πάντα ρεύμα, άρα και φως. Έτσι, το πάρκινγκ του αεροδρομίου έχει γίνει ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους μαθητές, κυρίως στην περίοδο των εξετάσεων, αφού είναι ένα από τα λίγα κτήρια σε όλη τη χώρα που είναι πάντα ανοιχτό στο κοινό και έχει πάντα φως για να μπορούν να διαβάσουν.
 
Στην Ελλάδα, μόλις το ρολόι πάει 10.00μμ, οι περισσότεροι, κουρασμένοι από το PlayStation & το PC, πάνε για ύπνο... απόδειξη, πως πριν μερικά χρόνια τα Ελληνόπουλα ήταν τα πρώτα σε γνώσεις στην Ευρώπη και τώρα 4οι από το τέλος!

Αλλά για να μη κατηγορούμε τα παιδιά, τα οποία δε φταίνε σε τίποτα... οι ευθύνες φυσικά στο κράτος που αλλάζει το σύστημα παιδείας σαν χαρτοπετσέτα στο εστιατόριο και στους γονείς, οι οποίοι νομίζοντας πως είναι φίλοι με τα παιδιά καταστρέφουν τα πάντα. Δεν μπορεί εσύ φιλαράκο που έχεις παιδιά να τα καταστρέψεις, επειδή στερήθηκες την γκόμενα, τα ηλεκτρονικά, τους καφέδες και μια μορφή ανεξέλεγκτης ελευθερίας, να κάνεις κακό στο παιδί σου.

Όσοι θέλουν το κακό μου με κάνουν να γελώ και όσοι θέλουν το καλό μου με κάνουν να κλαίω... από τον πάνσοφο ελληνικό λαό η παροιμία αυτή.
 
ΠΗΓΗ: en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.