Header pic

Pic

Ψυγείο - hacker έστελνε spam (σαβούρα)!

Το ψυγείο αποδείχτηκε όχι και τόσο «έξυπνο».... Ενα ψυγείο που λειτουργούσε συνδεδεμένο στο ίντερνετ ήταν μία από τις χιλιάδες έξυπνες οικιακές συσκευές που έπεσαν...



...θύματα κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα να στέλνουν στο διαδίκτυο κακόβουλα ηλεκτρονικό μηνύματα (spam).

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η εταιρεία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο Proofpoint, προειδοποιώντας που ουδείς μπορεί πλέον να εμπιστεύεται απόλυτα τα... γκάτζετ του και φέρνοντας στο προσκήνιο την παραβίαση οικιακών συσκευών στο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων».

Σύμφωνα με την Proofpoint, συνολικά 100.000 συσκευές σε όλο τον κόσμο -έξυπνες τηλεοράσεις, δρομολογητές (router), κέντρα πολυμέσων και τουλάχιστον ένα ψυγείο- είχαν μολυνθεί με λογισμικό που τις μετέτρεπε σε αναμεταδότες διαφημιστικών μηνυμάτων. Συνολικά 750.000 email εστάλησαν το διάστημα της επίθεσης, από τις 23 Δεκεμβρίου πέρυσι μέχρι τις 6 Ιανουαρίου φέτος. Τα περισσότερα μηνύματα προέρχονταν από μολυσμένα PC, ωστόσο το 25% δεν φαινόταν να έχει περάσει από σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές ή έστω από smartphone.

Η έρευνα της Proofpoint αποκάλυψε ότι τα μηνύματα προέρχονταν από οικιακές συσκευές και γκάτζετ που συνδέονται στο Διαδίκτυο και διαθέτουν λειτουργία διακομιστή. Σε πολλές περιπτώσεις, επισημαίνει η εταιρεία, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ρυθμίσει σωστά τις επιλογές ασφάλειας και δεν είχαν αλλάξει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης.

Το πρωτοφανές περιστατικό, εκτιμούν αναλυτές, αναδεικνύει τους κινδύνους που εγκυμονεί δυνητικά το λεγόμενο «Διαδίκτυο των Αντικειμένων», ένα Διαδίκτυο στο οποίο δεν συνδέονται μόνο άνθρωποι αλλά και μια ποικιλία έξυπνων συσκευών.


ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.