Header pic

Pic

Δε μιλάμε για πολιτικά στο KWR, αλλά ΑΜΑΝ ΠΙΑ!

Δε θα μιλούσαμε ποτέ πολιτικά μέσα από το KWR, αλλά μια απόφαση μας έφερε στο αμήν... τη στιγμή που όλοι μας προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κουκιά μας, η κυβέρνηση χάρισε τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής. Τι κρίμα που το KWR δεν ανήκει στον ΔΟΛ, στο σύστημα γιατί θα΄θελα νέο λάστιχο για το ποδήλατο και τσάμπα...

Με μια σκανδαλώδη απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, το υπερχρεωμένο ελληνικό Δημόσιο χαρίζει και διαγράφει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, που προέρχονται από δάνεια τα οποία δόθηκαν με κρατική εγγύηση και πληρώθηκαν τελικά από το κράτος.

Όπως και οι αποφάσεις για τη χορήγηση κρατικής εγγύησης στα δάνεια του Μεγάρου, η διαγραφή των χρεών είναι μια “γαλαντόμος” κίνηση στήριξης του πολιτιστικού φορέα που δημιούργησε ο εκλιπών μεγαλοεκδότης Χρήστος Λαμπράκης.

Η απόφαση αναμένεται ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς έχουν γίνει αιματηρές περικοπές στις χορηγήσεις προς άλλους πολιτιστικούς φορείς και πολλοί έχουν βάλει λουκέτο.

Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού με τον πρόεδρο Δ.Σ του Μεγάρου Ιωάννη Μάνο, ο οπο’ιος είναι επίσης μέλος ΔΣ του ΔΟΛ και έχει διατελέσει γ.γ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου. Απερρίφθη η πρόταση να περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου το νέο κτίριο του Μεγάρου, ως αντάλλαγμα για τη διαγραφή του χρέους.

Το Μέγαρο θα παραμένει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα συνεχισθεί μάλιστα η επιχορήγηση του. Αντί οικονομικών ανταλλαγμάτων, το Δημόσιο θα μετέχει με 6 μέλη (επί συνόλου 10) στο διοικητικό του συμβούλιο.

Σε συνάρτηση με τη διαγραφή χρέους είχε προταθεί να περιέλθει το κτίριο του Μεγάρου στο ΤΑΙΠΕΔ προς “αξιοποίηση”.

Αποφασίσθηκε τελικά να καταρτισθεί επιχειρησιακό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των χώρων του Μεγάρου και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να μειωθεί ή η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.