Header pic

Pic

Ανοίγουμε το σχολείο του χωριού μας

Εδώ και κάποιο καιρό, κοντά δύο μήνες, κάποιοι φίλοι έχουμε βάλει σκοπό να μην αφήσουμε το χωριό να ρημάξει. Ξεκινήσαμε από το δημοτικό σχολείο του Κορακοβουνίου.

Δεν είναι να τιμήσουμε τα ντουβάρια, αλλά την ιδέα που πρεσβεύει, τον χώρο που μας πρόσφερε μόρφωση και παιδεία κι εκεί που με τους φίλους στα διαλείμματα παίζαμε, γελάγαμε, διασκεδάζαμε. Είναι αμαρτία, βαριά λέξη, αλλά δε μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Πρέπει το σχολείο να ξανανοίξει. Είμαστε από τα πρώτα χωριά που το χάσαμε αυτό. 



Κάθε εθνική επέτειο, κάθε μεγάλη γιορτή στο χωριό, η απουσία του σχολείου είναι εμφανής. Πού είναι τα ποιήματα, τα τραγούδια στη πλατεία, μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων, που είναι τα γέλια των παιδιών στο προαύλιο, πού είναι η ζωή σε αυτό το χωριό;

Πόσο ζήλεψα τα υπόλοιπα χωριά που διατήρησαν με νύχια και με δόντια τα σχολεία τους!

Γνωρίζουμε καλά πως είναι δύσκολο να ανοίξει πάλι σα σχολείο. Θα το προσπαθήσουμε, πάρα μα πάρα πολύ. Κινούμε τους πάντες και τα πάντα αλλά θέλουμε και την δική σας υποστήριξη. Δεν είμαστε εμείς κι εσείς, είμαστε όλοι μαζί, ο καθένας μας που θέλει τον τόπο του φωτεινό και δε πουλά τσάμπα τις τελευταίες αξίες. 



Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλά με μια ηλεκτρονική υπογραφή, ονοματεπώνυμο και e-mail, 30 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας με

Σας ευχαριστούμε πολύ. Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια που κάνουμε, όχι εμείς οι λίγοι, αλλά κι εσύ φίλε-φίλη που μας στηρίζεις, είμαστε ένα και το ένα δεν διαιρείται.


Η ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/sxoleiokorakovouniou


ΥΓ. Η πρόσκληση αυτή δεν αφορά μόνο τους Κορακοβουνίτες, αλλά όλους τους δημότες Βόρειας Κυνουρίας, όλους τους Αρκάδες, όλους τους Έλληνες. Ξεκινάμε από το αυτονόητο, την παιδεία, συνεχίζουμε να ισιώσουμε αυτόν τον τόπο. Μικρά παιδιά ήμασταν και τα βλέπαμε αλλιώς τους αγώνες μας, αυτά που θέλαμε, γιατί να τους αφήσουμε να μας χαλάσουν το όνειρο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.