Header pic

Pic

Σεισμός πριν λίγο!! Αισθητός και στην Κυνουρία

Σεισμό έκανε πριν λίγο ο οποίος ήταν αισθητός και την περιοχή της Κυνουρίας


Τοποθεσία: 50.8χλμ Νοτιοανατολικά από Σπέτσες

Μέγεθος: 5,4 Ρίχτερ

Εστιακό Βάθος (χλμ.): 10

Γεωγ. Πλάτος, Μήκος: 37,18 , 23,72


Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα και το επίκεντρο υπολογίστηκε 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Τόσο το ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο, όσο και το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο δίνουν διαφορετική εκτίμηση του μεγέθους του σεισμού, κάνοντας λόγο για 5,7 Ρίχτερ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι τις 23.58 απόψε δεν είχαν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημίες λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ. Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τις κατά τόπους αρχές, δεν υπάρχουν επίσης αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας, ο οποίος ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε μεγάλο βάθος (περίπου 110 χιλιόμετρα) και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Κάτοικοι από την Αθήνα, την Κόρινθο, το Λουτράκι ακόμη και από τα Χανιά επικοινώνησαν με το zougla.gr αναφέροντας ότι ένιωσαν τη δόνηση η οποία είχε μεγάλη διάρκεια.

KWR & zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.