Header pic

Pic

Τέλος στα Windows XP - και τώρα τι κάνω;

Πρώτη μέρα (σσ. 09/04/2014) μετά την απόφαση της MicroSoft να δώσει τέλος στα Windows XP και στο Office 2003. Αυτό δε σημαίνει πως όλοι οι υπολογιστές με WinXP θα σταματήσουν να...


... λειτουργούν. Η MicroSoft, δε θα υποστηρίζει μέσω αναβαθμίσεων το λειτουργικό αυτό, που από το 2001 κυριάρχησε στον χώρο των υπολογιστών. Μη πανικοβάλλεστε, δε χρειάζεται να τρέξετε να αναβαθμίσετε τους υπολογιστές σας ώστε να χρησιμοποιούν τα Win7 ή Win8 (τα Win Vista, ξεχάστε τα, λάθος επιλογή). 

Οι χρήστες των WinXP θα παρατήρησαν πως τον τελευταίο καιρό, οι υπολογιστές παρέπαιαν, δεν είχαν τις ταχύτητες που είχαν πριν. Ο λόγος; Ουδείς γνωρίζει, αλλά...

Όσοι λοιπόν έχετε WinXP, κρατήστε τα, αν βέβαια δε μπορείτε να αναβαθμίσετε τους υπολογιστές σας. Όλοι χρησιμοποιούμε Antivirus (Προστασία για ιούς) και αν αυτό είναι καλό, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Το μόνο αρνητικό, κάποιες εταιρείες θα βιαστούν να βγάλουν updates (αναβαθμισμένες εκδόσεις) των προγραμμάτων του για Win Vista/7/8 και όχι για XP. 

Τα τελευταία 2 χρόνια, υπάρχει μια μεγάλη ανάπτυξη ενός δωρεάν λειτουργικού, του Linux, μέσα από περίπου 1000 διαφορετικές εκδόσεις. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα XP, δοκιμάστε το Linux (πχ. Ubuntu, Mint, Fedora, CentOS, Madriva κλπ). Είναι πολύ καλά για χρήση γραφείου, Ίντερνετ, ανάπτυξης εφαρμογών και πολλά άλλα. Το μόνο αρνητικό, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πληθώρα προγραμμάτων όπως στα Windows, αλλά με την προσθήκη του Wine, τρέχουν πολλά από τα προγράμματα των Windows. Ακόμα ένα θετικό για τα Linux, δεν υπάρχουν ιοί, αφού είναι ανοικτού κώδικα λειτουργικό, οπότε δε θα χρειαστείτε Antivirus, μόνο ένα Firewall (τείχος προστασίας), το οποίο το έχει το λειτουργικό ενσωματωμένο.

Όποια επιλογή κάνετε, ας είναι η πιο οικονομική... εγώ πάντως θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα WinXP στον υπολογιστή που τα έχω εγκαταστήσει.


MiC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.