Header pic

Pic

15 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

 Σήμερα τιμάται η διεθνής ημέρα της οικογένειας που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέλοντας να τιμήσει την συνεισφορά του πατέρα και της μητέρας στο θεσμό της οικογένειας. 
 
 Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια και αποσκοπεί στο να στρέψει την προσοχή και της προσπάθειες της πολιτείας και της κοινωνίας στην ευημερία της οικογένειας, τονίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών της ώστε να εκπληρώνει σωστά τον θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνία καθώς η οικογένεια είναι ένας πανάρχαιος θεσμός που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας όπου αναπτύσσεται η προσωπικότητα του ατόμου. 

 Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας είναι αφιερωμένη στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης των γενεών.

www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.