Header pic

Pic

Αρχαία μνημεία της Αρκαδίας. Αρχαία Ασέα


 Ο γιός του Λυκάονα Ασεάτας αναφέρεται απο τον Παυσανία να είναι ο ιδρυτής της Ασέας, πόλης χτισμένης πάνω στη διάβαση που οδηγούσε από την Αρκαδία στη Λακωνία, Μεσσηνία και Ολυμπία. 


 Ως εκ τούτου η Αρχαία Ασέα ήταν ιδιαίτερα σημαντική πόλη, κάτι που το μαρτυρά η παρουσία ακρόπολης καθώς και το γεγονός ότι οι Ασεάτες είχαν το δικαίωμα κοπής χάλκινων νομισμάτων (2ος αι. π.Χ.). Οι Ασεάτες πολέμησαν στη μάχη των Πλαταιών (5ος αι. π.Χ.) και στην μάχη της Μαντίνειας (4ος αι. π.Χ.) Η Ασέα ήταν μέλος της Αρκαδικής ομοσπονδίας και αργότερα της Αχαϊκής Συμπολιτείας ( 3ος αι. π.Χ.). Οι κάτοικοι της πόλης ήσαν και από τους πρωτοστάτες στην απόφαση γιά την ίδρυση της Μεγάλης Πόλης. Οι διάφορες ανασκαφές στην περιοχή έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα, που βρίσκονται στα μουσεία της Τρίπολης, της Τεγέας, του Ναυπλίου, στο Νομισματικό μουσείο Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Πανεπιστημιακό μουσείο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Υπάρχουν ευρήματα που μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής ακόμα και από το 6000 π.Χ. Σήμερα στην περιοχή σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ειδικότερα, τμήματα των τειχών, της ακρόπολης, καθώς και τάφοι. Επίσης στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία, σώζονται οι βάσεις αρχαίου ναού, πιθανώς του Ποσειδώνα και της Αθηνάς.
http://cultureportal.uop.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.