Header pic

Pic

Έρευνα για το ατύχημα στον Λάδωνα με αεροσκάφος της Π.Α.

Aτύχημα, χωρίς θύματα, με αεροσκάφος Α-7Ε Corsair της 116 Πτέρυγας Μάχης σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη περιοχή του Λάδωνα στην Αρκαδία.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το περιστατικό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΑ να συγκεντρώσει τους διοικητές των μονάδων «για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων».

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 10:45, αεροσκάφος A-7E της 116ΠΜ/336Μ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ), απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ.

»Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και έδωσε εντολή για συγκέντρωση των Διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.»
 
 
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.