Header pic

Pic

Εισήγηση του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Παναγιώτη Μαντά στην πρώτη μετεκλογική συνέλευση της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών"

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» 


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

 Νικήσαμε στον δύσκολο αγώνα των εκλογών της 18ης Μαίου. Ήταν η πρώτη, όχι η μοναδική ούτε η τελευταία νίκη που πρέπει να πετύχουμε, για να εκπληρώσουμε τους στόχους που θέσαμε όλοι μαζί και που μας ένωσαν από άτομα σε παράταξη. Για να δημιουργήσουμε τον νέο , καλύτερο δήμο του 2020.

  Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στη νίκη της 18ης Μαίου και στις νίκες που είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε στο μέλλον, είναι ότι αυτή η νίκη ήταν των δημοτών για λογαριασμό μας. Οι επόμενες πρέπει να είναι δικές μας, για λογαριασμό των δημοτών. 

Σε αυτές τις εκλογές εμείς καταφέραμε να συγκρουστούμε και να νικήσουμε τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες και τα ισχυρά κατεστημένα που δρούσαν στον δήμο μας για πολλά χρόνια. Συγκρουστήκαμε και νικήσαμε έχοντας μαζί μας την απόλυτη πλειοψηφία του λαού ολόκληρης της Βόρειας Κυνουρίας. Πρέπει από σήμερα και για πέντε χρόνια να υπηρετήσουμε αυτή την ηχηρή λαϊκή εντολή.

 Όσον αφορά τους νέους αιρετούς, εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα, με την επισήμανση ότι ο δείκτης επιτυχίας πρέπει να είναι μετρήσιμος και να μην επιδέχεται υποκειμενικών χρήσεων για να είναι αδιαμφισβήτητος στο τέλος κάθε δημοτικής περιόδου. Εγώ ονειρεύομαι έναν δήμο στον οποίο οι πολιτικές και υπηρεσιακές δράσεις να εντάσσονται σε ρεαλιστικούς στόχους και να είναι δυνατόν να αξιολογηθούν αντικειμενικά όχι μόνο από το λαό σε κάθε εκλογική περίοδο, αλλά και από σύστημα εσωτερικής αξιολόγησης που θα εγκαθιδρύσουμε. 

Άρα, για να καταφέρουμε να επιτύχουμε όλοι οι αιρετοί στην θητεία μας, πρέπει πρώτα να ορίσουμε τους δείκτες αξιολόγησης που χρησιμοποιούμε. Να μην φτάνουμε στις εκλογές και να μετατρέπουμε σε πολιτικό λόγο την αδυναμία αντικειμενικής κρίσης για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας, προσπαθώντας να παραπλανήσουμε έτσι την κοινή γνώμη.

 Όσον αφορά τους υποψήφιους που δεν έχουν εκλεγεί, τους δίνω επίσης τα συγχαρητήρια μου και τους ευχαριστώ για την βοήθεια που προσέφεραν σε εμένα και την παράταξη μας, με την παρουσία τους προεκλογικά, καθώς και με τον αγώνα που έδωσαν. 

 Δεν θα μείνω στα τετριμμένα και αυτονόητα ότι 16 είναι οι θέσεις στο Δ.Σ, ενώ 39 ήταν οι υποψήφιοι. Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να κοιτάξουμε πώς θα πετύχουμε το σκοπό που μας έκανε δημοτική παράταξη και όχι να κάνουμε απλή εκλογοαπολογιστική συζήτηση. Σήμερα λοιπόν σας καταθέτω την πρόταση μου γα την λειτουργία μας την επόμενη πενταετία και την θέτω υπό την έγκριση σας. 

 Ξεκινώντας, πρέπει να αναδείξουμε την διαφορά ανάμεσα στην δημοτική παράταξη που κατέθεσε τον προεκλογικό λόγο που κέρδισε τις εκλογές, και την δημοτική αρχή που θα διαχειριστεί το δήμο για την επόμενη πενταετία. Ο λαός της βόρειας Κυνουρίας ψήφισε ολόκληρη την παράταξη για το λόγο της, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν και την προεκλογική της εικόνα. Η λαϊκή εντολή λοιπόν είναι ξεκάθαρη. Από αυτή την παράταξη περιμένει να κυβερνήσει και όχι μόνο από τους εκλεγμένους αιρετούς. Εδώ λοιπόν βρίσκεται ο πυρήνας της πρότασης μου. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διοικεί η παράταξη και όχι η δημοτική αρχή από μόνη της, αποκομμένοι από τους στενούς της ανθρώπους άρα πόσο περισσότερο και από το λαό της Βόρειας Κυνουρίας. Αυτό ήταν εξάλλου και το διακύβευμα των εκλογών που είχαμε από τις αρχές του 2014 όλοι μας θέσει.

  Προτείνω λοιπόν πρώτα από όλα, να συγκροτηθούμε ως παράταξη με όλες τις τυπικές διαδικασίες. Να ανανεώσουμε την στήριξη μας στους στόχους και τον προεκλογικό μας λόγο, και να θεσμοθετήσουμε μαζί νέα όργανα:

 * Τη γενική συνέλευση της παράταξης, που θα αποτελείται από όλα τα μέλη (υποψηφίους, εκλεγμένους και νέα μέλη) 

* Τη συνέλευση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι όσοι απάρτιζαν το γενικό ψηφοδέλτιο. Θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα κατ΄ ελάχιστο και πάντα πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο. Τα θέματα κάθε δημοτικού συμβουλίου θα τίθενται , θα συζητούνται και θα συναποφασίζεται η στάση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης εντός του Δ.Σ.

 * Τις συνελεύσεις των τοπικών συμβουλίων στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι όσοι απάρτιζαν τα τοπικά ψηφοδέλτια. Όλα τα μέλη της συνέλευσης θα είναι παρόντα στις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων και θα έχουν, με ευθύνη των προέδρων ή τοπικών συμβούλων συναποφασίσει τη στάση των εκλεγμένων σε προσυμβούλιο. 

 Στη γενική συνέλευση της παράταξης θα μπορούν να εγγράφονται και νέα μέλη, με διαδικασίες που θα αποφασίσουμε αργότερα. Σκοπός όλων των παραπάνω είναι: να απαντήσουμε στο ζητούμενο της πλατιάς συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων της δημοτικής αρχής. Επίσης, να αποδείξουμε ότι δεν προκρίνουμε τις προσωπικές μας στρατηγικές, έναντι όλων των μελών της παράταξης και όλων ανεξαιρέτως των δημοτών. 

 ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.. 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΜΑΝΤΑΣ

Άστρος 25-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.