Header pic

Pic

Βόμβες στρατιωτικών δοκιμών δημιούργησαν μια από τις πιο όμορφες «κρυφές» παραλίες του κόσμου

Μπορεί η ιστορία που κουβαλά να είναι βαριά, ο τρόπος δημιουργίας της τραγικός, αλλά η εικόνα της παραλίας Πουέρτο Βαλάρτα στη νησιά Μαριέτα του Μεξικού που δημιουργήθηκε έπειτα από δοκιμές με ελεγχόμενους βομβαρδισμούς στην περιοχή, στις αρχές του 20ου αιώνα, σήμερα είναι μαγική. Ενας παράδεισος που γεννήθηκε από την καταστροφή.

Ιστορικοί αναφέρουν ότι οι συγκεκρεμένη παραλία που μοιάζει με μια... τρύπα στη γη δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δοκιμές που έκανε το 1900 η κυβέρνηση του Μεξικού.

«Η παραλία πιθανότατα δημιουργήθηκε πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η κυβέρνηση του Μεξικού χρησιμοποιούσε τα νησιά ως περιοχές σκοποβολής. Αυτοί οι ελεγχόμενοι βομβαρδισμοί έχουν δημιουργήσει πολυάριθμες σπηλιές και άλλους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς στα νησιά Marietas», εξηγεί ο Ventura Osorio που οργανώνει τουριστικές επισκέψεις στην «Κρυφή Παραλία» και προσθέτει: «Η “Κρυφή Παραλία” πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των παραγόντων αυτών σε συνδυασμό με τη διάβρωση των βράχων που την περικλείουν λόγω των τοπικών καιρικών συνθηκών».

Για να φτάσουν στη μαγευτική τοποθεσία, οι επισκέπτες πρέπει να κολυμπήσουν μέσα από ένα μικρό τούνελ που οδηγεί στη μαγευτική αμμουδιά.

Πηγή: /www.iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.